Mazda6 Optimum

Mazda6 Optimum on saanut useita uudistuksia, jotka vahvistavat Mazdalle ominaista ajattelutapaa, jonka mukaan ajonautinnosta ei tarvitse tinkiä käytännöllisyyden ja hienostuneisuuden kustannuksella.

Mazda6 on kuulunut ajettavuudeltaan ja dynaamisuudeltaan jo pitkään luokkansa kärkeen. Nyt se nostaa riman entistä korkeammalle G-Vectoring Control –järjestelmänsä ansiosta (GVC). GVC on ensimmäinen uusi SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS -teknologia, joka tarjoaa moottorin, vaihteiston ja alustan integroitua hallintaa ja syventää Jinba Ittai (hevonen ja ratsastaja ovat yhtä) -tuntumaa auton ja kuljettajan välillä. GVC perustuu mullistavalle innovaatiolle parantaa alustan suorituskykyä moottorin kanssa ja se on maailman ensimmäinen tekniikka, joka säätelee vääntömomenttia ohjausliikkeiden perusteella.

Erittäin kattavasti varusteltu Mazda6 Optimum pitää sisällään mm. automaattivaihteiston, kaksois LED –ajovalot sekä etu- ja takapysäköintitutkat. Auto on myös entistä hiljaisempi ja uudistettuihin sisätiloihin kuuluvat mm. paremmalla grafiikalla varusteltu mittaristo sekä lämmitettävä ohjauspyörä. Lisäksi auton vakiovarustuksiin kuuluu suomenkielinen navigaation ja viihdejärjestelmän puheohjaus.

Mazda6 Optimum -mallit sisältävät SKYACTIV-bensiinimoottorin (165 hevosvoiman SKYACTIV-G 2.0) ja dieselmoottorin (150 hevosvoiman SKYACTIV-D 2.2), joista molemmat ovat saatavilla sekä Sedan, että SportWagon –korimalleihin. Kaikki vaihtoehdot ovat automaattivaihteisia.

Yhteispaineruiskutusta hyödyntävä SKYACTIV-D 2.2 -dieselmoottori sisältää kolme uutta järjestelmää, jotka parantavat reaktiivisuutta ja vaimentavat moottorin ääntä. Erittäin tarkka DE Boost Control -tekniikka tehostaa ahtopaineen ohjausta ja terävöittää reaktioita kaasupolkimen painalluksiin. Erityinen äänentasoitusjärjestelmä vaimentaa nakutusta ja äänen taajuusohjain puolestaan säätää moottorin ajoitusta sekä neutraloi paineaallot vaimentaen kolme kriittistä taajuuskaistaa, joilla moottorin osat värisevät äänekkäimmin.

Moottorin hiljaisuutta täydentää monipuolinen äänieristys korirakenteissa. Autossa on entistä paremmat ovitiivisteet, pienemmät paneelien välit ja alustaan, tavaratilaan, kattoverhoiluun ja oviin on lisätty uudet äänieristysmateriaalit. Laminoidut etusivuikkunat vaimentavat tuulimelua.

Loistavien passiivisten turvallisuusominaisuuksien lisäksi Mazda6:een on saatavilla laaja valikoima kehittyneitä aktiivisia i-ACTIVSENSE -turvajärjestelmiä. Niihin lukeutuu mm. kehittynyt älykäs kaupunkijarrutustoiminto SCBS (Advanced Smart City Brake Support), joka korvaa infrapunalaserin etukameralla, laajentaen toisten ajoneuvojen tunnistamiseen käytettävää nopeusaluetta.

Mazda6 Optimum -malliston hinnat alkaen €32 937.