Huippuluokan koriturvallisuutta ja ennakoivaa turvateknologiaa

Kokonaisturvallisuus muodostuu vahvasta korista, loogisesta käsiteltävyydestä ja järjestelmistä jotka havaitsevat vaarallisia tilanteita ja antavat kuljettajalle aikaa reagointiin ja ennaltaehkäisemiseen.

Aktiviiset turvavarusteet kuten uudet adaptiiviset LED ajovalot, DCS ajovakaudenhallintajärjestelmä, TCS luistonesto ja edistyksellinen AWD nelivetojärjestelmä pitävät sinut oikealla tiellä vaikeissakin olosuhteissa.

"i-ACTIVSENSE” tarkoittaa turvajärjestelmiä jotka käyttävät kehittyneitä havaintolaitteita, kuten tutkia, laser-sädettä ja kameroita ympäristön vaaratilanteiden havainnointiin. CX-5 -mallissa ennakoivan turvallisuuden järjestelmät ovat edistyksellisiä ja varustetasosta riippuen saatavilla on ominaisuuksia kuten adaptiivinen vakionopeudensäädin Mazda Radar Cruise Control (MRCC), Lane-keep Assist (LAS), Blind Spot Monitoring (BSM), Driver Attention Alert (DAA) järjestelmä sekä entistä kehittyneempi Smart City Brake Support -järjestelmä joka toimii nyt myös peruutettaessa.

Adaptiiviset 4-piste LED ajovalot Adaptive 4-point LED Headlights (ALH)

Kirkkaammat ja tehokkaammatLED ajovalot korvaavat tavanomaiset Bi-Xenon ajovalot. 4-piste LED ajovalot ovat erittäin pitkäikäiset ja ne ovat myös entistä energiatehokkaammat. Premium Plus mallien aktiiviset LED ajovalot kääntyvät mutkien mukaisesti ohjauspyörää käänettäessä ja niissä on automaattinen korkeudensäätö.

Luxury mallien adaptiivinen LED ajovalojärjestelmä on vieläkin edistyksellisempi, kummassakin ajovalossa on neljä erikseen ohjattavaa LED-lohkoa joita ohjataan kamerasensorin välittämän tiedon mukaan. Järjestelmä mahdollistaa aivan uudenlaisen ajokokemuken pimeällä. Huipputarkasti ohjattu valokuvio ei jätä pimeitä kohtia edes vastaantulevan auton vasemmalle puolelle. Valokuvio mukautuu ajonopeuden ja tilanteen mukaan tarjoten aina parhaan mahdollisen näkyvyyden ilman pelkoa vastaantulevien häikäisemisestä.


Kuljettajan vireystilan valvonta Driver Attention Alert (DAA)

Järjestelmä havaitsee uneliaan ajotavan ja ehdottaa kahvitaukoa.

Luxury malleissa vakiona oleva kuljettajan vireystilaa valvova järjestelmä havaitsee uneliaan ajotavan ja ehdottaa kahvitaukoa.

Järjestelmä aloittaa ajotavan tarkkailun yli 65km/h nopeudessa, se opettelee ja seuraa n. 10 minuuttia kuljettajan normaalia ajotapaa.
Jos nopeus putoaa tänä aikana alle 65km/h opettelu alkaa alusta. Myös moottorin sammuttaminen nollaa järjestelmän.

Mazdan tavoitteena on onnettomuuksista vapaa autoiluyhteiskunta ja tämä turvaominaisuus on yksi askel kohti entistä turvallisempaa autoilua.


Automaattinen kaupunkijarrutus - myös peruutettaessa Smart City Brake Support (SCBS-R)

Järjestelmä jarruttaa automaattisesti ja voi jopa estää onnettomuuden kuljettajan huomion herpaantuessa.

SBCS havainnoi edellä menevää liikennettä. Järjestelmä pysäyttää auton tai vähentää nopeutta automaattisesti, kun auto on vaarassa törmätä edessä olevaan ajoneuvoon nopeudessa 4 - 30 km/h. Tämä auttaa kuljettajaa välttämään onnettomuuden tai lieventämään törmäyksen seurauksia.

Luxury versioissa toimintoa on edelleen laajennettu ja järjestelmä toimii myös peruutettaessa.

Varoittaa risteävästä liikenteestä peruutettaessa Rear Cross Traffic Alert (RCTA)

Peruutettaessa järjestelmä huomaa sivuilta tulevat autot, ihmiset ja jopa koirat ja varoittaa tilanteesta ääni- ja valomerkillä.

Premium Plus ja Luxury malleista löytyvä Rear Cross Traffic Alert -järjestelmä toimii peruutettaessa ja varoittaa risteävästä liikenteestä. Tästä on hyötyä erityisesti parkkihalleissa ja parkkipaikoilta peruutettaessa.

Järjestelmä havaitsee auton takana liikkuvat pyöräilijät, lapset ja jopa koirat ja varoittaa kuljettajaa äänimerkillä sekä vilauttamalla valoa sivutaustapeilissä.


Edistyneempi katvealueen valvontajärjestelmä Blind Spot Monitoring System (BSM)

Tutkaan perustuva järjestelmä paljastaa kun auto tai moottoripyörä lähestyy peilien katvealueella joko takaa tai sivulta.

Uusiutunut entistä isompaa aluetta seuraava katvealueen valvontajärjestelmä on ennakoivan turvallisuuden teknologia joka auttaa välttämään vaarallisia tilanteita ja törmäyksiä kaistanvaihtotilanteessa. Takapuskuriin auton kummallekin puolelle asennetut kaksi tutkasensoria mittaavat muiden autojen etäisyyttä sivuilla ja takana ja niiden suhteellista nopeutta.

Järjestelmä varoittaa kuljettajaa peilissä sijaitsevan valon avulla tai antaa äänimerkin jos kuljettaja näyttää vilkkua siirtyäkseen viereiselle kaistalle väärällä hetkellä.