Pihistelyn ei tarvitse olla tylsää matelua

380Nm vääntävä kaksoisahdettu Mazda3 2.2 SKYACTIV-D tositoimissa  taloudellisuusajokilpailussa. Kilpailukulutus 3.514 l/100km.

AJANKOHTAISTA:

#onnellistenajokoulu'n taloudellisuusajon vinkit lähdettiin testaamaan 17.5.2014 taloudellisuusajo kilpailuun, Neste Myllylampi Ecoruniin ja tulokset olivat vähintäänkin hyviä ja parhaimmillaan huikeita. Kaksi paria alittivat reilusti ilmoitetun EU-kulutuksen, yksi harhautui hieman maisemareitille ja yksi pari keskittyi tyylikkääseen etenemiseen. Kaikilla oli kuitenkin hauskaa, reitit olivat upeita ja osa nähdään varmasti seuraavissa kilpailuissa tähtäimenä jo voitto.

Minna Sillankorva veti kilpailun läpi ammattilaisen otteella, ja lopputulos puhuu omaa kieltään. Kärkikolmikon tehokkaimmalla ja nopeimmalla autolla päästiin 3.514 l 100/km:lla. Tällä tuloksella irtosi kokonaiskilpailusta pronssia ja luokassa hopeaa. Taakse jäi monta hybridiä ja pihinä pidettyä pikkuautoa. Seuraavalla kerralla pitänee lähteä kisaan Sedan mallilla joka on vieläkin taloudellisempi kuin kisapelinä ollut uusi 5-ovinen Mazda3 2.2 SKYACTIV-D.

Heikki Hakala näytti myös kyntensä Mazda3 1.5 SKYACTIV-G:llä. Ensimmäisellä #ecorun tauolla mittarissa oli 5.1 l/100km. Maalissa kulutus oli tippunut lukemaan 4,733l /100km. Hieno suoritus Heikki Hakalalta joka ajoi ensimmäistä kertaa kyseisellä autolla ja oli ensikertaa kisassa mukana. Ilman kartanlukuvirhettä ja n. kilometrin extra lenkkiä tulos olisi ollut hitusen parempi, hybridille jäätiin ainoastaan 0,032 litraa joten voi hyvin todeta, että SKYACTIV-moottorit kilpailevat taloudellisuudessa jopa hybridien kanssa.

Mukana oli neljä autokuntaa:

Minna Sillankorva ja Niklas Virta, alla Mazda3 5HB Premium 2.2 SKYACTIV-D diesel

Heikki Hakala ja Aki Kaukola, alla Mazda3 5HB Premium 1.5 bensiini

Vesa Silver ja Mikko Siukosaari, alla Mazda3 5HB Luxury 2.0 SKYACTIV-G bensiini

Jenni Rossi ja Petri Staack, alla Mazda3 SDN Luxury 2.0 SKYACTIV-G bensiini (Jennin kisafiilikset blogissa)

Tästä voit ladata kisatulokset.


Aki Linnanahde puhuu Onnellisten Ajokoulusta Yle areenassa Katso http://areena.yle.fi/tv/2152680 (16.37 alkaa Aki Linnanahteen haastattelu)

Anna Perho on törmännyt monenlaiseen liikenteessä ja päässyt itsekin otsikoihin: Kuuntele jutut Radio Aallon sivuillta http://www.radioaalto.fi/#!/muu/Perho%20ja%20auto

Onnellinen Mazda mies Teknavin haastattelussa: http://teknavi.fi/lehdet/2014-02/onnellinen-mazda-mies-aki-linnanahde/

Ajokulttuuri muuttuu kun olet itse onnellisempi ratin takana. Pienten valintojen avulla ajaminen kuormittaa vähemmän niin autoa, ympäristöä kuin kuskin hermoja. Me haluamme osoittaa, että asioita uudella tavalla katsomalla voi saavuttaa paremman tulevaisuuden.

Ajokoulun keulahahmot Aki Linnanahde (Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew Aamushow) ja Anna Perho (Radio Aalto) joukkueineen pääsIvät 27.1 ensimmäiselle ajokoulutunnille, jossa harjoiteltiin ajamista ääritilanteissa liukkaan kelin radalla.

Ajokoulun opettajina toimivat Jiri Kattelus ja legendaarinen Minna Sillankorva, Suomen ensimmäinen ja toistaiseksi ainut naisrallikuski, joka on voittanut uransa aikana maailmanmestaruuden.

6.2. pureuduimmekin sitten haasteellisempaan aiheeseen, eli asenteeseen liikenteessä.

28.4. ajokoulun aiheena oli taloudellinen ajaminen. Kulutusta on helppo pienentää perin yksinkertaisilla toimilla.

17.5. ajokoululaiset lähtivät testaamaan taitojaan taloudellisuusajokilpailuun josta irtosi jopa pari mitalisijaa.

julkaisu käyttäjältä Mazda Suomi.