Huippuhauskaa oppimista onnellisemmaksi kuskiksi!

#onnellistenajokoulu 'ssa opittiin jotain omasta käyttäytymisestä tiukoissa liikennetilanteissa. Mitä jos aina kiellät toisen mihin pääset? Mitä jos sanoisit aina kyllä ja ehdottaisit jotain lisää?

Muuttuminen lähtee liikkeelle tosiasioiden tunnustamisesta. Tunnistatko kuuluvasi yhteen näistä: Äärivarovaiset, Maltilliset, Kurinpitäjät, Nautiskelijat tai Kaaharit?

- Pyysimme kaikkia ajokoululaisia tunnistamaan itsestään yhden negatiivisen piirteen jonka hän muuttaa. Vain yhden, ja sitten katsoa miten sen muuttaminen vaikuttaa ympäröivään liikenteeseen.

#onnellistenajokoulu - Minnan ja Jirin opeilla varmemmaksi ja rennommaksi kuljettajaksi.

"Harjoittelu tuo lisää itsevarmuutta auton käsittelyyn haastavissakin olosuhteissa, harjoittelun jälkeen olo liikenteeseen lähtiessä on huomattavasti rennompi kun tietää pärjäävänsä"

Onnellistenajokoulun ensimmäinen oppitunilla keskityttiin hyvin ajankohtaiseen aiheeseen, eli auton käsittelyyn liukkaissa olosuhteissa ja oikeaan toimintaan hätäjarrutus- ja väistötilanteessa. Auton hallinnan saloihin perehdyttiin myös pujottelemalla keilojen välistä. Yllätyksiä oli tiedossa sillä vanhat autokouluopit eivät enää pitäneetkään paikkaansa, tekniikka ja autot ovat kehittyneet ja niin myös oikeat tavat reagoida.

- Onnellisten Ihmisten Ajokoulu suosittelee kaikille ratapäivää, muutaman vuoden välein sillä harjoittelu tekee mestarin ja kaiken lisäksi radalla kurvailu on huippuhauskaa!

Pihistelyn ei tarvitse olla tylsää matelua

380Nm vääntävä kaksoisahdettu Mazda3 2.2 SKYACTIV-D tositoimissa  taloudellisuusajokilpailussa. Kilpailukulutus 3.514 l/100km.

Katso Jenni Rossin kuvaama video Mazdan Onnellisten ihmisten ajokoulun ensimmäinen oppitunnista Hämeenlinnassa liukkaankelinradalla. Lue lisää Jennin Blogista.

Jenni Rossin toisessa videossa harjoitellaan jarrutusta sekä väistöä erittäin liukkaalla radalla. Pieneltäkin tuntuvat nopeuden muutokset vaikuttavat huimasti auton käyttäytymiseen ja jarrutusmatkoihin. Katso mitä vinkkejä tämä video tarjoaa talviautoilijalle.