Kuljettajan ja auton välinen sanomaton vuorovaikutus

Mazda3 on tullut tunnetuksi nautinnollisista ajo-ominaisuuksistaan. Mazdalle tunnusomainen *Jinba-Ittai-käsite, auton ja kuljettajan saumaton vuorovaikutus, on parantunut entisestään uuden G-Vectoring Control -järjestelmän ja pienten alustan muutosten avulla. Tämä ainutlaatuinen järjestelmä tekee ajamisesta entistä tunnokkaampaa, rennompaa ja nautinnollisempaa. Mazda3-hatchbackissa on palkittua SKYACTIV-teknologiaa kehitetty edelleen. GVC järjestelmän lisäksi ajettavuutta on parannettu iskunvaimentimien ja etukallistuksenvakaajan uudella rakenteella.

Mazda3-mallin vaihteisto vaihtaa tasaisesti ja nopeasti tuoden ajamiseen urheilullista tuntua, ja teknologiat, kuten optimaalinen 14:1 puristussuhde ja i-stop (moottorin sammutusautomatiikka), pyrkivät pitämään suorituskyvyn ympäristöystävällisenä.

Kehittyneillä turvallisuusjärjestelmillä varustettu Mazda3-hatchback tarjoaa valtavasti turvallisuutta jotta voit nauttia ajamisesta täysin siemauksin.  Turvallisuudesta huolehtivat entistä kehittyneemmät i-ACTIVSENSE turvateknologiat. Edistynyt Advanced Smart City Brake (Advanced SCBS) kaupunkijarrutusavustin havaitsee nyt mm. jalankulkijat ja se reagoi yllättäviin tilanteisiin entistä suuremmissa nopeuksissa.

  • G-Vectoring Control tekee ajamisesta tunnokkaampaa, sujuvampaa ja rennompaa
  • Kaistallapitoavustin auttaa ohjaamisessa, jos olet poistumassa kaistaltasi
  • Kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä tarkkailee ajokäyttäytymistäsi ja ehdottaa tarvittaessa taukoa
  • Älykäs kaupunkijarrutusavustin auttaa välttämään törmäykset

*Jinba Ittai “rider-and-horse-as one” – kuvastaa Mazdan ajettavuutta; se tarkoittaa kuljettajan ja auton välistä saumatonta vuorovaikutusta ja ennakoitavaa ajettavuutta. Termi perustuu japanilaiseen jousiammuntataitoon liikkuvan hevosen selästä. Jotta jousiampuja kykene osumaan kohteeseen täytyy ratsastajan ja hevosen välillä vallita täydellinen ymmärrys liikkeestä, tätä tarkoittaa Jinba-ittai.

Kuvassa oleva malli saattaa erota joiltain osin markkinoillamme saatavissa olevista malleista. Kuvien värit ja jotkin sisustuksen yksityiskohdat saattavat erota myymälöissä olevista autoista. Lisävarustehinnat ovat maahantuojan svh. hintoja ja hinnat voivat vaihdella jälleenmyyjittäin.

Polttoaineen kulutus- ja päästötietojen ilmoittamisesta kuluttajille on säädetty direktiivillä 1999/94/EY, jonka mukaan kuluttajille on ilmoitettava direktiivin 80/1268/ETY + 93/116/EY mukaan mitattu yhdistetyn testisyklin mukainen kulutus, eli ns. keskikulutus, joka lasketaan kaupunki- ja maantieajoa simuloivista testeistä. Käytännössä kulutus saattaa erota direktiivin mukaisesta kulutuksesta.