i-ACTIV AWD on Mazdan älykäs neliveto

Monissa nelivetojärjestelmissä joudutaan tasapainoilemaan etenemiskyvyn ja taloudellisuuden välillä. Me Mazdalla halusimme saada molemmat ominaisuudet samaan järjestelmään ja kaiken lisäksi pidimme huolen ajamisen hauskuudesta.

Mazdan i-ACTIV AWD neliveto pitää huolen optimaalisesta pidosta kaikissa ajo-olosuhteissa. Järjestelmä tarkkailee olosuhteita sekä kuljettajan aikeita ja siirtää voimaa tarvittaessa takapyörille.


Tutustu nelivedon toimintaan Uudenlainen neliveto kaikkiin olosuhteisiin

i-ACTIV AWD Nelivetojärjestelmän huippukohdat

Mazdan i-ACTIV AWD nelivetojärjestelmän tavoitteena on lisätä ajonautintoa kaikilla tienpinnoilla ja kaikissa olosuhteissa. Auton järjestelmät seuraavat jatkuvasti olosuhteita, kallistuskulmia, mutkien tiukkutta ja kuljettajan aikeita. Älykkään ohjausjärjestelmän ansiosta neliveto tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn ilman, että se heikentää polttoainetaloudellisuutta tai vähentää ajonautintoa.

i-ACTIV AWD järjestelmä muuttaa voimanjakoa ultra-aktiivisesti vastaamaan erilaisia ajo-olosuhteita. Järjestelmä ei ainoastaan reagoi pidon muutoksiin, vaan tarkkailee ajonopeutta ja rekaiden suhteellista pyörimisnopeutta erittäin tarkasti ja ohjaa voimaa takapyörille niin nopeasti, ettei kuljettaja edes havaitse sitä. Näin vetopito paranee ja samalla myös polttoainetalous paranee koska voimaa ei hukata sutimiseen.

i-ACTIV AWD nelivedon toiminta erilaisissa tilanteissa.

Reagointinopeuden parantamiseksi takapyörille ohjataan jatkuvasti hieman vetoa vaikka suurin osa voimasta ohjataankin etupyörille. Tämä on yksi syy miksi etuvedosta täyteen nelivetoon siirtyminen tapahtuu välittömästi ja sujuvasti.

Ylämäki ja kääntyminen liikennevaloista..? Ei ongelmaa sinulla on neliveto käytössä jo ennen kuin ehdit sitä kaipaamaan.

Jatkuva olosuhteiden tarkkailu ja voiman jakaminen parhaan pidon takaamiseksi tekee ajamisesta todella rentoa ja sujuvaa. Voit luottaa siihen, että käytettävissäsi on paras mahdollinen vetopito aina ja olosuhteista riippumatta.