Mitä on KODO - muotoilu?

KODO Soul of Motion on muotoilukieli, jonka lähtöajatuksena on luonnossa esiintyvä voima ja kauneus.

Mazda on halunnut tuoda autojensa muotoiluun liikkeen tunteen. Uusi muotoilukieli KODO jatkaa tätä linjaa lisäämällä liikkeeseen voiman, jonka jokainen voi nähdä luonnossa. Tällaista voimaa on esimerkiksi petoeläimen lihaksissa sen ponnistaessa saaliin perään. KODO kuvastaa vapautuvaa voimaa ja kauneutta juuri liikkeen alkuhetkessä.

KODO on kaikessa yksinkertaisuudessaan liikettä, täynnä elinvoimaa ja tunnetta. Tämä muotoilukieli näkyy kaikissa Mazda-malleissa. KODO vie ajatukset nautinnollisille mutkateille ja se ilmentää auton vauhtia, liikettä ja sielukkuutta.

Moninkertaisesti palkittua muotoilua Pääsuunnittelija Koji Tabatan haastattelu

KODO designin alkuperä Inspiraatio luonnon liikkeestä

Katso video.

TAKERI konseptiauto

TAKERI konseptiauto

Läpi historiansa Mazda on halunnut tuoda autojensa muotoiluun liikkeen tunteen. KODO jatkaa tätä linjaa lisäämällä liikkeeseen voiman, jonka jokainen voi nähdä luonnossa. Suunnittelijat pohtivat ajamisen intohimon merkitystä ja sitä, millainen muoto kuvastaisi tätä tunnetta parhaiten. Tämä lähtökohta määrittelee kaikki tulevat uuden sukupolven Mazdat.

Pysäyttävän upeaa korimuotoilua Jännittäviä muotoja jotka kuvastavat voimaa ja ketteryyttä

AUTO BILD -lehden lukijoiden äänet puhuvat selvää kieltä: täysin uuden Mazda6:n muotoilu on vetovoimaisin keski- ja täyskokoisten autojen luokassa. Noin 200 000 AUTO BILD -lehden lukijaa 15 maasta äänesti, mikä auto Euroopan eri segmenteissä näyttää parhaalta. Mazda6 saavutti 23,1 prosenttia äänistä ja jätti taakseen Maserati Quattroporten (19,1 prosenttia) ja Mercedeksen E-sarjan (13,1 prosenttia) voittaessaan AUTO BILD -muotoilupalkinnon 2013.

Mazda on moninkertainen voittaja sillä jo vuonna 2012 Mazda CX-5 voitti SUV- ja nelivetomallien sarjan. Kaikki uudet mallit perustuvata “KODO – Soul of Motion” -muotokieleen. KODO yhdistää liikkeen luonnon kauneuteen ja voimakkuuteen. Mazdan uusi design on herättänyt paljon huomiota, mistä osoituksena myös arvostetun kansainvälisen red dot -muotoilupalkinnon voitto useana vuonna peräkkäin Mazda6 2013, Mazda3 2014 sekä Mazda2, CX-3 sekä MX-5 vuonna 2015.

TAKERI Konseptiauto

Korkealaatuiset materiaalit ja tyylikkäät linjat. Harmoninen kauneus kohtaa intuitiivisen toiminnallisuuden

Kaikki tuntuu loksahtavan paikalleen kuin itsestään. Hallintalaitteet on sijoitettu kuljettajaa ja ajamista varten. Muotoilijamme ja insinöörimme tekivät entistä syvempää yhteistyötä yhdistääkseen tyylin ja toiminnallisuuden entistä palkitsevammalla tavalla. Sisätiloja leimaa harktitut yksityiskohdat ja laadukas toteutus. Sisustuksen hienostuneen urheilullisen tyylin viimeistelevät valkoiset nahkaistuimet punaisilla tikkauksilla.

Uuden sukupolven ohjaamossa olet hetkessä kuin kotonasi. Kaikki toimii juuri niin kuin pitää, ja tunnet hallitsevasi autoa niin kuiin se olisi sinulle tehty.

Luovuuden merkitys Mazdalla Meille auto on enemmän kuin vain metallia ja osia

Kuvissa ja videoissa esiintyvät mallit saattavat poiketa joiltakin osin Suomessa myytävistä malleista. Tarkista saatavuus jälleenmyyjältäsi. Myös värit saattavat näyttää erilaisilta ruudulla kuin luonnossa.

Polttoaineen kulutus- ja päästötietojen ilmoittamisesta kuluttajille on säädetty direktiivillä 1999/94/EY, jonka mukaan kuluttajille on ilmoitettava direktiivin 80/1268/ETY + 93/116/EY mukaan mitattu yhdistetyn testisyklin mukainen kulutus, eli ns. keskikulutus, joka lasketaan kaupunki- ja maantieajoa simuloivista testeistä. Käytännössä kulutus saattaa erota direktiivin mukaisesta kulutuksesta.