Mitä on SKYACTIV - Teknologia?

Halusimme luoda pohjan uuden sukupolven tuotteille joiden pitää vastata kestävän kehityksen haasteisiin ja siitä huolimatta säilyttää Mazdalle ominainen ajamisen hauskuus. SKYACTIV-Teknologia tarjoaa innovatiivisen tavan vähentää polttoaineen kulutusta ja CO2-päästöjä suorituskykyä unohtamatta.

Oli siis aika kyseenalaistaa perinteiset ajattelumallit.

Uudentyyppisiin teknisiin ratkaisuhin perustuvat SKYACTIV -moottorit, -vaihteistot, -kori ja -alusta parantavat tehokkuutta sekä taloudellisuutta ja lisäävät samalla turvallisuutta ja ajonautintoa. SKYACTIV-teknologian perustana on innovatiivisuus, joka keskittyy palamisen optimointiin ja kevyiden rakenteiden soveltamiseen. Näitä tekniikoita käytetään kaikissa tulevissa uuden sukupolven Mazda-malleissa – eikä vain kalliissa ”vihreissä” versioissa – joten puhtaammasta ajamisen hauskuudesta pääsevät nauttimaan ja hyötymään kaikki Mazda-asiakkaat.

Vielä 2020 jopa 90% kaikista myytävistä autoista liikkuu polttomoottorin voimin.

SKYACTIV - Teknologia - tulevaisuus jo tänään Katso video ja tutustu uudenlaiseen ajattelutapaan

Mazdalla jokainen idea saa alkunsa haasteesta. Katsomme, kuinka asiat on tehty ennen, ja pohdimme kuinka voisimme tehdä ne toisin, paremmin. Huomasimme, ettei perinteisillä ratkaisuilla voitu ratkaista uusia haasteita. Halusimme kehittää tavan jolla voimme voittaa. Olemme kehittäneet uraa uurtavia teknisiä ratkaisuja jotka vievät meidät pitkälle tulevaisuuteen.

Pienten valmistusmäärien ns."ecomallit" tai vaihtoehtoiset energiamuodot eivät ratkaise tämän päivän haasteita, se millä ihmiset käytännössä ajavat ratkaisee koko pelin. Me halusimme tehdä maailmaa muuttavia innovaatioita, ja SKYACTIV-teknologialla saavutimme tavoitteemme.

Parasta SKYACTIV Teknologiassa on se, että se vähentää päästöjä nyt, se on sovellettavissa koko mallistoon joten kaikki pääsevät hyödyntämään sitä vaikka tänään.

i-STOP start stop järjestelmien uusi merkkipaalu

Mitä yhteistä voi olla polkupyörällä ja i-Stop järjestelmällä?

Kun olet lähdössä liikkeelle, asetat polkimen jalkasi alle niin, että pääset heti polkaisemaan itsesi vauhtiin. Mazdan moottori toimii samalla tavalla, eli moottorin sammuessa männät pysähtyvä juuri oikeaan asentoon ja moottori käynnistetään antamalla kipinä joten kaikki voima on heti käytössä. Ilman viivettä.

Monia tekniikkapalkintoja voittanut i-Stop on maailman ainoa start-stop-järjestelmä, joka käyttää palamisenergiaa uudelleenkäynnistykseen. Tämä on jälleen yksi tapa uhmata tavanomaisuutta.

Kuvissa ja videoissa esiintyvät mallit saattavat poiketa joiltakin osin Suomessa myytävistä malleista. Tarkista saatavuus jälleenmyyjältäsi. Myös värit saattavat näyttää erilaisilta ruudulla kuin luonnossa.

Polttoaineen kulutus- ja päästötietojen ilmoittamisesta kuluttajille on säädetty direktiivillä 1999/94/EY, jonka mukaan kuluttajille on ilmoitettava direktiivin 80/1268/ETY + 93/116/EY mukaan mitattu yhdistetyn testisyklin mukainen kulutus, eli ns. keskikulutus, joka lasketaan kaupunki- ja maantieajoa simuloivista testeistä. Käytännössä kulutus saattaa erota direktiivin mukaisesta kulutuksesta.