Kaksi Mazdaa kolmen parhaan joukossa 2020 World Car of the Year –finaalissa

Ensimmäistä kertaa WCOTY -kilpailun historiassa kaksi kolmesta finalistista tulee samalta automerkiltä

Mazda CX-30 ja Mazda3, Mazdan uusimman sukupolven autot, kilpailevat Kia Telluriden kanssa tästä arvostetusta palkinnosta. 

Mazda3 ja sen kehuja kerännyt Kodo–muotoilu on myös kolmen parhaan joukossa ehdolla 2020 World Car Design of the Year –palkinnon saajaksi. Näin sillä on mahdollisuus uusia Mazda MX-5:n vuonna 2016 saavuttama tuplavoitto.

Omaa tietään kulkevasta Japanilaisesta autonvalmistajasta on tullut vakiomenestyjä vuodesta 2005 alkaen järjestetyssä vuosittaisessa WCOTY –kilpailussa. Mazda2 voitti pääpalkinnon vuonna 2008 ja uusimman sukupolven MX-5 –mallista tuli ensimmäinen auto, joka voitti pääpalkinnon lisäksi myös toisen kategorian, viemällä voiton myös World Car Design of the Year –kilpailussa.

WCOTY –kilpailun järjestäjät ovat parhaillaan luomassa uutta aikatalua World Car of the Year sekä neljän muun kategorian palkinnoista tiedottamiselle, sen jälkeen kun New Yorkin kansainvälisen autonäyttelyn järjestäminen päätettiin siirtää huhtikuulta elokuulle. Voittajat valitsee raati, joka koostuu 25 eri maasta tulevista autojournalisteista.  

Päivitys: Tämän hetken tiedon mukaan palkinnot julkistetaan 8. huhtikuuta KPMG:n toimistolta Torontossa, Kanadassa.