Mazda3 Skyactiv-X

08.01.2019

Vallankumouksellinen Skyactiv-X -moottoriteknologia yhdistää bensiini- ja dieselmoottorien parhaat puolet

Mazdan 2.0-litrainen, neljäsylinterinen SPCCI (Spark Plug Controlled Comperssion Ignition) Skyactiv-X -moottoriteknologia on maailman ensimmäinen kaupallinen moottori, mikä yhdistää bensiinimoottorin kipinäsytytyksen ja dieselin puristussytytyksen. Tämä vallankumouksellinen moottoriteknologia yhdistää bensiini- ja dieselmoottorien parhaat puolet.

Skyactiv-X tarjoilee kuljettajan iloksi samaan aikaan bensiinimoottorille ominaisen laajan kierrosalueen ja dieselille ominaisen nopean kaasunvasteen. Voimanlähteen enimmäisteho on 180 hevosvoimaa ja enimmäisvääntö 224 Nm. Täysin-uuden Mazda3 Skyactiv-X Sedanin CO2 -päästöt alkavat vain 122 grammasta kilometriltä ja polttoaineenkulutus vain 5,4 litrasta /100km (WLTP mittaustavan mukaan).

Täysin uusi Mazda3 Skyactiv-X sisältää vakiona myös Mazda M Hybrid -kevythybriditeknologian. Älykäs 24-voltin kevythybridijärjestelmä laskee polttoaineen kulutusta ja alentaa päästöjä ottamalla talteen jarrutusenergiaa, mitä sähkömoottori käyttää edelleen moottorin avustamiseen.

Asiakkaat voivat nyt tilata uuden Mazda3:n Skyactiv-X moottorilla, ja ensimmäiset autot toimitetaan asiakkaille tämän syksyn aikana. Erittäin kilpailukykyiset hinnat alkavat Vision -varustetason 28 490 eurosta, minkä poikkeuksellisen yltäkylläiseen vakiovarusteluun sisältyy mm. tuulilasin heijastusnäyttö, mukautuva vakionopeudensäädin, 7” Digitaalinen mittaristo, navigaattori sekä LED sisätilan valaistus.