RAKKAUDESTA AJAMISEEN

MAZDA-MUOTOILU

2018 Visioncoupe SOM LAAS Tease And Reveal 5613 IN Story 6B.4
Kodo Icon + Top Padding

PELTI HERÄÄ HENKIIN

Valmistamme autoja, jotka tuovat puhdasta ajonautintoa. Kaikki alkaa houkuttelevasta, sielua ja persoonallisuutta henkivästä muotoilusta. Muotoilusta, joka on ainutlaatuisesti Mazda. Joka ainoa valmistamamme ajoneuvo on tehty miellyttämään aisteja, ja muotoilu on kieli, jota käytämme tämän välittämiseen. Uskomme, että emotionaalinen vaste on aivan yhtä tärkeä kuin ajoneuvon antama tekninen vaste.

2017 Specialist Stories P2 4

KÄSITYÖ

Niin kuin taiteilija haluaa herättää vastakaikua yleisössään, me haluamme suunnitella autoja, jotka sytyttävät tunteita niiden kuljettajissa. Vain ihmiskäsi kykenee luomaan todellista taidetta. Tämä on prosessimme alkupiste. Kutsumme sitä "tunnustelevaksi valmisteluksi", ja se harvoin sisältää mitään, mikä muistuttaa autoa. Me pikemminkin kokeilemme muodoilla, jotka tuntuvat jännittäviltä tai miellyttäviltä, ja siirrämme nämä ideat luomisprosessiin, jossa ihmiskädellä on aina tärkeä rooli.

2017 Specialist Stories P2 4

AUTO KUIN TAIDETEOS

Valmistamamme auton näkemisen tulisi herättää tunteita, joita koetaan yleensä taideteosta ihailtaessa! Nähdessäsi sen muovaillun kauneuden ja valojen ja varjojen leikin sen pinnalla, sen herättämän nopeuden, ylväyden ja voiman tunteet koet vastustamatonta vetoa sillä ajamiseen.

My19 Mazda3hatchback Exterior Kodo Overlay

KODO: "SOUL OF MOTION"

Mazdan Kodo – liikkeen tuntu silloinkin, kun olet pysähdyksissä: Muotoilun "Soul of Motion" -filosofia. Sen ansiosta suunnittelijat voivat valaa oman persoonallisuutensa kuhunkin uuteen malliin niitä yhdistävästä teemasta luopumatta. Autot ovat kangas, jolle luomme. Jokainen niistä haluaa päästä ajettavaksi. Kuljettajien halu ajaa niitä on meille kunnia-asia.

My19 Mazda3hatchback Exterior Kodo Overlay
”Haluan heidän tuntevan Mazdan omistautumisen muotoilulle. Jos onnistun tässä, uskon heidän tuntevan ajamisen iloa ja rakastavan autojaan entistäkin enemmän.”
OSAMU FUJIKI, ERIKOISMUOTOILIJA
2017 Visioncoupe BIP3.2 Craftsmanship TW Series Craftsmanship CLAY

OMISTAUTUNUT SAVELLE

Elämme tietokoneavusteisen muotoilun kulta-aikoja. Sen avulla voimme hahmontaa 3D-malleja tarkkuudella, joka oli suunnittelijoiden ulottumattomissa vielä muutamia vuosia sitten. Mazdalla muotoilu alkaa kuitenkin kimpaleesta savea. Tälle tekniikalle ei yksinkertaisesti ole vaihtoehtoja. Artesaanit työstävät savea, kunnes täydelliset linjat tulevat näkyviin, ja vasta tämän jälkeen digitaaliset mallintajat astuvat esiin. Perinteisen ja digitaalisen työn kumppanuus tuo esiin molempien maailmojen parhaat puolet, ja tuloksena on ainutlaatuisen houkuttelevaa muotoilua.

2017 Visioncoupe BIP3.2 Craftsmanship TW Series Craftsmanship CLAY
Vision Interior2

VALMISTAMINEN

Kun alustava suunnitelma on valmis, se siirtyy erikoismuotoilijan, kuten Koji Fujiin, työstettäväksi, joka valmistaa siitä mittakaavan mukaisen mallin. Hänen tavoitteenaan on luoda malli, joka on ”täydellisempi kuin oikea auto”. Jokainen auton osa, joka on näkyvissä sen matkustajille, on toistettava tarkalleen. Myös muokkauksia voidaan tehdä tässä vaiheessa, mikä on toinen esimerkki Mazdan yhteistoiminnallisesta muotoiluprosessista. Laadusta ei tingitä koskaan.

”Ajatuksissamme punainen oli ainoa väri, joka voisi ilmaista Mazdan voimakasta intohimoa ja päättäväisyyttä autojen luomisessa.”
VÄRISUUNNITTELIJA AKIHIRO HOSONO SOUL RED -VÄRIN LUOMISPROSESSISTA
Soul Red

PREMIUM-METALLIVÄRIT

Muotoilua ja valmistamista leimaava tunnollisuus jatkuu myös maalausprosessin aikana. Värisuunnittelija ja maalarimestari työskentelevät yhdessä sen varmistamiseksi, että suunnittelijan väri välittyy täydellisesti vastarakennettuihin ajoneuvoihin. Yhdistelmä tarkkaa sekoitustyötä ja maalauksen erikoisosaamista varmistaa sen, että väri ja sen viimeistely ovat tämän henkeäsalpaavan muotoilun arvoiset. Soul Red Crystal Metallic -väri on hieno esimerkki siitä, mitä huolellisella sovellusprosessillamme on mahdollista saavuttaa.

PELTI HERÄÄ HENKIIN

Elämän henkäys autollesi. Tästä on kyse, kun puhumme Mazdan muotoilufilosofiasta.

Whymazda Design Interior (1)

HEMMOTTELEVAT SISÄTILAT

Toivomme, että Mazdaa katsovalla ihmisellä herää halu ajaa sitä. Haluamme vahvistaa tätä tunnetta hänen istuutuessaan ajoneuvoon. Sisätilojen suunnittelijat saavuttavat tämän luomalla tunteen kuljettajaa ympäröivästä mukavuudesta. Lukemattomien luonnosten ja muokkausten jälkeen luomme ympäristön, joka rohkaisee tunnetta kuljettajan ja auton välillä vallitsevasta yhteydestä. Suunnittelijamme ovat ylpeitä jokaisesta sisätilojen yksityiskohdasta. Ne sijoitetaan intuitiivisesti ja ovat miellyttäviä koskettaa. Ihmiset käyttävät loppujen lopuksi valtavia aikoja auton ajamiseen, ja me haluamme heidän tuntevan olonsa kotoisaksi noiden kilometrien aikana.

2017 Mazda Stories We Are Designers KODO (4) (1)

Ihmiskeskeinen muotoilu

Tutkimme ihmisten liikkumista ja reagointia ajon aikana kehittyneitä tekniikoita käyttäen. Suunnittelijamme ja muotoilijamme suunnittelevat sen jälkeen yhdessä ohjaamoita ja sisätiloja ihmiskeskeisestä lähestymistavasta käsin. Kun ajaminen tuntuu luonnolliselta ja stressittömältä, se antaa kuljettajalle suurimman mahdollisen ajoneuvon hallinnan, täyden turvallisuuden ja äärimmäisen ajonautinnon.

LISÄTIETOJA MAZDASTA