Luotettavimmat autot

LUOTETTAVIMMAT AJONEUVOT. MIKÄ MALLI VALITA?

Japanilaiset ovat luotettavia – totta vai tarua? Consumer Reports (myöhemmin: CR) -tutkimus osoittaa asian todeksi, mutta pelkän luotettavuuden lisäksi tämä brändi on vahvistanut markkina-asemaansa. Puhumme nyt Mazdasta.

 

RAPORTOIDUT VIAT TESTATTIIN! TAPAA LUOTETTAVUUDEN JOHTAJA

Consumer Reports -sijoitus perustuu kuljettajien todellisiin mielipiteisiin ja kokemuksiin. Tämän ansiosta se on hyvin luotettava tiedon lähde suoraan ajoneuvoista kiinnostuneilta henkilöiltä. Toki mukana on myös asianmukaisia tutkimusmenetelmiä. Luotettavan tiedon takaamiseksi oli tarpeen ottaa käyttöön myös kokonaisvaltaisempi tutkimus, joka koostui seuraavista:

• aiemmin mainitut kuljettajien mielipiteet (tyytyväisyyden taso)
• törmäystestit
• olennaisten turvajärjestelmien merkinnät
• ajotestit
• 17 tarkastuspisteen testi mallin toiminnan tehokkuuden määrittämiseksi

Nämä tiedot koskivat tiettyjä malleja ja yhteenlasketut pisteet tietyn valmistajan tarjolla olevista malleista muodostavat lopputuloksen. Näin saimme tiedon lähteen, joka antaa meille todellisen näkemyksen tietyn brändin menestymisestä. Pisteitä annettiin 1 ja 100 väliltä. Kolme valmistajaa japanista otti haltuun kolmen kärkisijaa. Mazda oli selkeä ykkönen. Tässä kärjen tulokset 2020:

• Mazda: 83 pistettä
• Toyota: 74 pistettä
• Lexus: 71 pistettä

Tulos on vaikuttava ja se osoittaa, että autoteollisuuden syntysijoilla Euroopassa voidaan oppia vielä paljon autojen laadusta. Japanilaisten ilmiömäisen menestyksen selittämiseksi on syytä keskittyä tärkeimpiin sankareihin – itse autoihin.

 

LUOTETTAVIMMAT AUTOT – MALLIT

Nyt kun tiedämme, mikä valmistaja on johtaja, niin voimme ottaa katsauksen tiettyihin malleihin. Yksi parhaiten menestyvistä autoista tilastoissa on Mazda MX-5. Tämä malli sai 98 pistettä. Viisi seitsemästä analysoidusta Mazdan mallista sai uskomattomasti yli 80 pistettä. Tämä on viesti kaikelle autoista kiinnostuneille, ja sen pitäisi tavoittaa myös tällä hetkellä auton hankintaa harkitsevat henkilöt. Seuraavaksi mainitsemme erikseen muutamia ajoneuvoja, jotka ovat ostamisen arvoisia edistyksellisen rakenteensa ansiosta, mutta myös luotettavuutensa, erinomaisten ajo-ominaisuuksien ja houkuttelevan hintansa vuoksi.

 

MAZDA CX-30 – KOMPAKTI SUV, JOKA VAKUUTTAA VARUSTELULLAAN

Mazda CX-30 on tullut tunnetuksi ajomukavuudestaan. Tämä auto suunniteltiin noudattaen Jinba Ittai -filosofiaa, jonka tarkoittaa japaniksi ”hevonen ja ratsastaja”. Tällä filsofialla halutaan tuoda esiin kuljettajan ja ajoneuvon välistä täydellistä harmoniaa. Ohjauksen ja ajomukavuuden vuoksi haluamme luoda saumattoman yhteyden auton kanssa. Mazda CX-30 on joka suhteessa tarpeidemme mukainen. Autossa on aktiivinen vakionopeudensäädin, TSR-järjestelmä, BSM, Driver Alert, RCTA, värillinen tuulilasinäyttö, hämärä- ja sadetunnistimet sekä kattava multimediajärjestelmä, ja kaiken tämän keskiössä on kuljettaja. Tässä vain osa monipuolisesta varustelusta. Tyyli on myös tärkeä osa Mazda CX-30-mallia – nahkaverhoilu, tyylikkäät yksityiskohdat, keskikyynärnoja, LED-ajovalot, 16-tuumaiset vanteet yhdessä ainutlaatuisen ulkokuoren kanssa tekevät autosta nykyaikaisen, arvokkaan ja mielenkiintoisen.

 

MAZDA CX-3 – TARVITSEMMEKO LUOTETTAVUUTTA KAUPUNGISSA?

Mazda CX-3 on auto, joka toimii täydellisesti jokapäiväisessä käytössä. Se tarjoaa pienet ulkomitat, mutta kuitenkin avarat ja mukavat sisätilat kaupunkiautoon. Moni arvostaa tämän mallin mainiota ajettavuutta. Auto on erittäin laadukkaasti valmistettu ja sen todellakin pitäisi olla listan kärjessä ihmisillä, jotka arvostavat ongelmatonta ja mukavaa ajamista. Kompaktit SUV:t ovat nyt muodissa, ja monipuolisen varustelun ansiosta sekä multimedian että kuljettajaa avustavien järjestelmien osalta (esim. SCBS, vakionopeudensäädin, TPMS, ABS), nämä ovat paitsi laadukkaita, turvallisia sekä erittäin mukavia.

 

MAZDA MX-5 – MAZDAN LUOTETTAVIN AUTO

Valmistaja Mazda itse puhuu MX-5:stä täydellisenä esimerkkinä liikkeellä olevasta taiteesta. Se on ainutlaatuinen auto. Sen ulkomuoto on ainutlaatuinen, se yhdistää perinteitä nykyaikaan. Sen suorituskyky on vakuuttava – loppujen lopuksi se on vaihtoehto ihmisille, jotka haluavat tuntea tehon painaessaan kaasupoljinta. Dynaamisuus, hallittavuus, omintakeinen siluetti sekä poikkeuksellinen tyyli tekevät siitä vaihtoehdon kuljettajille, jotka odottavat riemukasta ajokokemusta. Auto tarjoaa mahdollisuuden älypuhelimen liittämiseen keskikonsolin näyttöön, ja i-ACTIVSENSE-turvallisuuspaketti puolestaan huolehtii elämästä ja terveydestä ajon aikana. SKYACTIV-teknologia, joka erottaa nykyaikaiset Mazda-autot muista, tuntuu tässä mallissa vielä muitakin selkeämmin – taloudellinen, tehokas ja päästöstandardien mukainen moottori tarjoaa mahdollisuuden entistä upeammalle matkalle.

 

MAZDA – MIKSI LUOTETTAVIMMAT AUTOT OVAT JUURI TÄMÄN BRÄNDIN AUTOJA?

Japanilaista laatua arvostetaan sekä uutta että käytettyä autoa ostettaessa. CR:n tekemä tutkimus ei perustu pelkästään kuiviin faktoihin automalleista. Ne tuovat esiin todellisen käyttövarmuuden ilman ongelmia. Japanilaisten hyvä maine ei ole syntynyt ilman syytä. Heidän tekemisessään on jotain, minkä ansiosta ne tarjoavat loistavan laadun ja viimeistelyn. Yksi asia on ylitse muiden – kun ostat uuden Mazdan, voit luottaa siihen, että muutaman vuoden kuluttua sen myyminen on helpompaa kuin muiden autojen. Kuljettajat ja jälleenmyyjät tietävät olevansa tekemisissä ajoneuvon kanssa, jonka arvo tulee säilymään pitkään.