HYBRIDITEKNIIKAN EVOLUUTIO

Mazda M Hybrid

MITÄ MAZDA M HYBRID TARKOITTAA?

Mazda M Hybrid on innovatiivisen hybriditekniikan kehityksemme tuote. Pienet generaattorit ottavat autoa jarrutettaessa talteen energiaa, joka käytetään moottorin avustamiseen sekä antamaan virtaa sähkölaitteitteille. Tämä tekniikka eroaa ladattavista hybrideistä sekä tavallisista sähköautoista, koska erillistä akkujen latausta ei tarvita.

Integroitu generaattori

Jarrutuksen yhteydessä generaattori tallentaa syntyvän energian 24 voltin akkuun. Tätä energiaa käytetään auton käynnistyksessä sekä liikkeellelähdössä ja myös avustamaan vaihteiden vaihtamisessa. Lisäksi tallennettu energia antaa virtaa auton sähkölaitteille.

 

Sähköinen liikkeellelähtö

Sähkömoottorin avustuksella auton liikkeellelähtö on vaivatonta ja vaihdetta vaihtaessa akku auttaa moottoria tasoittamaan ajokokemusta. Moottorin käynnistys on nopeaa ja hiljaista i-stop järjestelmän reagoidessa tilanteisiin sähkömoottorin avustuksella nopeammin ja pehmeämmin.

 

Mazda M Hybrid on puhtaampi ja tehokkaampi

Moottorin ja vaihteiston sähköllä tapahtuvan avustuksen sekä automaattisen moottorin sammutuksen alle 10 km/h nopeudessa ansiosta nautit pienemmistä polttoainekustannuksista, vähemmistä päästöistä sekä paremmasta ajokokemuksesta.

200317Web Maxda M Hybrid Mazda Cx30 Dark Min

MAZDA CX-30

Mazda CX-30 on ensimmäinen kompakti katumaasturi, joka on saatavilla Mazda M Hybrid teknologialla. Auto, joka yhdistää tyylikkäästi sulavalinjaisen coupé -mallin kauneuden sekä katumaasturin kyvykkyyden.

200317Web Maxda M Hybrid Mazda 3 Dark Min

Mazda3

Mazda3 on saatavilla mullistavalla Mazda M Hybrid teknologialla varustettuna. Auto, joka näyttää upealta ulkoa ja sisältä - ja saa sinut tuntemaan katsovasi ei ainoastaan autoa - vaan taideteosta.

200317Web Maxda M Hybrid Mazda2 Dark Min

Mazda2

M Hybrid teknologian ansiosta Mazda2:ssa yhdistyvät urheilullinen ja sulava ajokokemus sekä auton tarkka hallittavuus ja loistava polttoainetehokkuus. Koe ainutlaatuinen auton ja ajajan välinen yhteys. Mazda M Hybrid on tarjolla ainoastaan manuaalivaihteisiin Mazda2 -malleihin.

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

1. Mitä Mazda M Hybrid tarkoittaa?

Se tarkoittaa kevythybriditeknologiaamme, joka käyttää pientä ISG -generaattoria ottamaan talteen energiaa, joka menee normaalisti hukkaan jarrutuksissa. Tämä talteen otettu energia antaa virtaa sähkölaitteille sekä optimoi moottorin käyttöä säästäen samalla polttoainetta.

2. Kuinka se toimii?

Kun jarrutat, ISG -generaattori tuottaa sähköä, joka tallennetaan 24 voltin akkuun. Tätä sähköä käytetään moniin eri tarkoituksiin, mm. moottorin käynnistykseen ja avustukseen liikkellelähdössä. Tallennettua sähköä voidaan käyttää myös auton sähkölaitteiden voimanlähteenä.

3. Tarvitseeko minun muuttaa ajotapaani?

Ei ollenkaan, mutta saatat huomata ajavasi sujuvammin. Sähkömoottorin avustuksella auton liikkeellelähtö ja vaihteiden vaihto sujuu pehmeämmin.

4. Tarvitseeko minun ladata akkua?

Ei tarvitse. Akku lataa itseään samalla kun ajat - mutta vain kun jarrutat, joten se ei ikinä ota voimaa pois moottorilta.

5. Maksaako se enemmän?

Ei maksa. Mazda M Hybrid auttaa sinua säästämään rahaa parantamalla auton polttoainetehokkuutta ja pienentämällä päästöjä. Mazda M Hybrid on vakiona kaikissa Mazda3 ja Mazda CX-30 -malleissa, Skyactiv-X -mallit mukaan lukien. 

Mazda Cx 30 900X450 Min

VARAA KOEAJO LÄHIMMÄLLÄ JÄLLEENMYYJÄLLÄSI

Mazda3, CX-30, CX-5 ja Mazda2 ovat saatavilla Mazda M Hybrid teknologialla.