Mazda julkaisee ensimmäisen täyshybridin: Mazda2 Hybrid

Mazda2 Hybrid

Mazdan ensimmäinen täyshybridi – polttoainetaloudellisuus (WLTP) 3,8–4,0 l / 100 km ja CO2-päästöt 87–93 g/km.

Uusi Mazda2 Hybrid* tulee myyntiin kaikkialla Euroopassa keväällä 2022. Kyseessä on Mazdan mallivalikoiman ensimmäinen itselataavalla täyshybriditeknologialla varustettu ajoneuvo.

Mazda2 Hybrid on itselataava täyshybridi, jossa yhdistyvät 1,5-litrainen kolmisylinterinen bensiinimoottori ja 59 kW:n sähkömoottori, jotka yhdessä tuottavat 85 kW / 116 hv.

Liikkeelle lähdettäessä ajoneuvo kulkee automaattisesti täyssähköisessä EV-tilassa ja tarjoaa sähkömoottorin sulavan, saumattoman ja äänettömän liikkumisen täysin ilman CO2-, NOx- ja hiukkaspäästöjä.

Normaalissa ajossa tehontuotanto ositetaan bensiini- ja sähkömoottorin välille ihanteellisen suorituskyvyn ja parhaan mahdollisen polttoainetaloudellisuuden saavuttamiseksi. Hidastuksen ja jarrutuksen aikana liike-energia muunnetaan sähköenergiaksi ja syötetään ajoneuvon akkuun.

Vaikka kyse on kompaktista B-segmentin autosta, uuden Mazda2 Hybridin pitkä 2 560 mm:n akseliväli tarjoaa mukavasti tilaa jopa neljälle aikuiselle matkustajalle sekä 286-litraisen tavaratilan. Mazda2 Hybridillä on paras mahdollinen viiden tähden Euro-NCAP-törmäysturvallisuusluokitus.**

Uusi Mazda2 Hybrid on Mazda Motor Corporationin ja Toyota Motor Corporationin pitkäaikaisen yhteistyön uusin luomus. Kyseessä on Toyota Motor Europen toimittama ajoneuvo, joka tulee nykyisen Mazda2:n rinnalle täydentämään Mazdan B-segmentin valikoimaa Euroopassa.

Kyse on Mazdan kannalta merkittävästä autosta myös siksi, että yritys on sitoutunut saavuttamaan Sustainable Zoom-Zoom 2030 -visioon kirjatut, pitkän aikavälin teknologisen kehityksen tavoitteensa. Tavoitteena on – Pariisin sopimuksen mukaisesti – alentaa yrityksen keskimääräisiä polttoaineen elinkaaren CO2-päästöjä 50 prosentilla vuoteen 2030 mennessä ja saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2050 mennessä.

 

Mazda2 Hybrid

HALUATKO PYSYÄ AJAN TASALLA?

Tiedä enemmän ensimmäisenä!

* WLTP-polttoaineenkulutus (yhdistetty): 3,8–4,0 l / 100 km; CO2-päästöt (yhdistetty): 87–93 g/km. Ajoneuvot on tyyppihyväksytty WLTP-tyyppihyväksyntämenettelyn mukaisesti (asetuksien (EU) 1151 / 2017 ja (EU) 2007/715 mukaisesti).

** Euro NCAP, lähde: Euro NCAP | The European New Car Assessment Programme