Mazda3 on voittanut korkeimman 2019 Red Dot muotoilupalkinnon

Kilpailun korkein “Best of the Best” arvonimi annetaan muotoiluille joita pidetään aidosti maata mullistavina ja visionäärisinä

Mazdan ensimmäinen uuden sukupolven malli liittyy näin aiemmin muotoilustaan palkittujen Mazdan mallien joukkoon. Mazda kutsuu muotoiluaan Kodo: Soul of Motion -filosofiaksi.

Korostaen Japanilaista estetiikka yksinkertaisella, yhdellä muodolla, uuden Mazda3:n muotoilijat poistivat ylimääräiset muodot niin että koripaneelit heijastavat valoa ympäristöstään. ”Less-is-more” – vähemmän on enemmän - lähestymistapaa on käytetty kaikkialla autossa. Komponentit kuten etu- ja takavalot, ovat muotoiltu puhtaasti jättäen kaikki turhat elementit pois.

”Kauneuden tavoittelu minimalismin kautta on keskeinen periaate Mazda3:n muotoilun takana.” kertoo Yasutake Tsuchida, uuden mallin muotoilusta vastaava. ”Mutta se on enemmän kuin vain minimalismia. Puhtaan muodon luominen edellyttää paljon työtä ja viimeistelyä, sekä vaatii monta yritystä onnistuakseen. Ja me uskomme että tällainen muotoilu voidaan saavuttaa vain ihmisen käsityön tuloksena, käyttäen Mazdan mestarillisia savimuotoilijoita.”

Auton suorituskyky heijastaa tätä ajattelutapaa. Malli on rakennettu hyödyntäen Mazdan ihmiskeskeistä suunnittelufilosofiaa ajonautinnon parantamiseksi. Uusi Mazda3 on suunniteltu tuntumaan luonnolliselta kiihdyttäessä, kääntäessä ja jarruttaessa, silti auto vaimentaa tiestä tulevaa liike-energiaa miellyttävällä tavalla. Ohjaamo on suunniteltu täysin symmetriseksi kuljettajan ympärille. Esimerkiksi uusi istuin tukee lantion oikeaa pystyasentoa parantaen istuinmukavuutta ja estäen selän väsymistä. Uusi Mazda3 tulee olemaan myös ensimmäinen malli koskaan mihin on saatavilla Mazdan vallankumouksellinen Skyactiv-X moottori, bensiinimoottori dieselmoottorin tasoisella tehokkuudella.

Kansainvälinen tuomaristo valitsi alle 100 tuotetta ”Best of the Best” kategoriaan yli 5,500 ehdokkaasta joita tuli yhteensä 55 eri maasta. Kriteerejä valintaan ovat innovaatio, funktionaalisuus, ergonomia ja pitkäikäisyys. Mazda, ja muut voittajat saavat palkintonsa 8. kesäkuuta järjestettävässä 2019 Red Dot award seremoniassa Essenin Aalto teatterissa. Uusi Mazda3 tulee sen jälkeen nähtäville ”Design on Stage” palkintoja voittaneiden tuotteiden näyttelyyn Red Dot Design Museoon Esseniin, sekä Red Dot vuosikirjaan, internetsivuille ja design applikaatioon.

”Red Dot: Best of the Best -palkinnon voittaminen on erityinen kunnia sillä vain pieni prosenttiosuus ehdokkaista saavat tämän arvonimen.” kommentoi Tohtori Peter Zec, Red Dotin perustaja ja toimitusjohtaja. ”Se on hyvin ansaittu tunnustus upeista muotoilun saavutuksista ja todistus siitä että arvonimen saanut yritys on yksi parhaista muotoilun saralla.”

Tämä on seitsemäs Red Dot -palkinto Mazdalle tähän päivään mennessä Mazdan Kodo malleille seuraten MX-5 RF:ää (2017), MX-5 soft top:ia, CX-3 ja Mazda2:sta (kaikki 2015), edellisen sukupolven Mazda3:sta (2014) ja Mazda6:tta (2013)

1955 perustettu Red Dot on yksi maailman suurimmista muotoilukilpailuista. Tuotesuunnittelun palkitut voittajat, joita valittiin tänä vuonna yhteensä 48 eri kategoriasta, sisältäen autot & moottoripyörät, ovat ansainneet oikeuden käyttää Red Dot symbolia, kansainvälistä merkkiä muotoilun mestarillisuudesta.