UKK – VASTAUKSIA KYSYMYKSIISI

Teillä kohtaa yhä useampia sähköajoneuvoja, ja täyssähköautot ovat käsillä olevan, kiehtovan liikkuvuuden vallankumouksen viimeisin kehitysaskel. Monet ovat vaikuttuneita sähköajoneuvojen (EV) tarjoamista eduista, mutta eivät ole vielä ajaneet tai eivät vielä omista sellaista. Esitämme seuraavassa joitakin usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia niihin.

 • "Tilausten vastaanotto alkaa suunnitelmiemme mukaan keväällä 2020. Rekisteröitymällä saat lisätietoja Mazdan ensimmäisen sähköajoneuvon tilaamisesta ennen sen saapumista liikkeisiin vuoden 2020 syksyllä."

 • "Rekisteröidy ja saat lisätietoja mahdollisuuksista nähdä täysin uusi Mazda MX-30 ennen sen myynnin alkamista vuoden 2020 syksyllä."

 • "Auto on koeajettavana paikallisella jälleenmyyjälläsi vuoden 2020 syksyllä. Suosittelemme rekisteröitymään, jotta saat lisätietoja ja päivityksiä julkaisemisen lähestyessä."

 • Toimintamatkan odotetaan olevan 200 km (WLTP)* (tyyppihyväksyntä valmistuu julkistamisen lähestyessä).

 • "Kyllä. Toimintamatka riippuu säästä, ajonopeudestasi ja sähköisten ominaisuuksien, kuten ilmastoinnin tai istuinlämmittimien, käyttämisestä autossa."

 • "Kyllä. Täysin uuden Mazda MX-30:n akulla on 8 vuoden tai 160 000 kilometrin takuu ensin täyttyvän mukaisesti. Odottamattoman vian ilmetessä takuu kattaa kaikki akun korjauksen ja/tai vaihtamisen kustannukset. "

 • "Se on helppoa ja tapahtuu samalla tavalla kuin kaikkien muiden sähköajoneuvojen lataaminen. Lataus tapahtuu liittämällä ajoneuvo kotilatausasemaan tai mihin tahansa alueellasi olevaan julkiseen latauspisteeseen. Kotilatausaseman käyttäminen on erittäin suositeltavaa, koska lataaminen tapahtuu silloin kätevästi kotioloissa. Voit myös liittää sen tavanomaiseen seinäpistokkeeseen, vaikka kyseessä onkin hitain latausmenetelmä, eikä sitä suositella säännölliseksi lataustavaksi."

 • "Ajoneuvo voidaan ladata missä tahansa julkisessa latausasemassa, joka on varustettu CCS- tai Type 2 -pistokkeella. Se voidaan myös ladata kotilatausasemaa tai tavallista sähköpistorasiaa käyttämällä."

 • "Latausaika riippuu siitä, miten lataat akkua. Tien päällä ollessasi 50 kW:n pikalatausasemaa käyttäen lataaminen voi kestää jopa vain 40 minuuttia. Vähemmän tehokasta latausasemaa (esim. 22 kW) käyttäen lataus voi kestää 4,5 tuntia. Lataaminen yön aikana kotona tavallisesta sähköpistorasiasta voi olla valmis niinkin lyhyessä ajassa kuin 14,3 tuntia*, jolloin myös sinä ehdit lataamaan omat akkusi."

  * Latausajat on arvioitu käyttäen normaaleja olosuhteita ja riippuvat mm. lämpötilasta ja sähkön toimittajasta.