Hybridiautot ja verotus

Hybridiautot ja verotus – fiksu valinta säästää myös veroissa

Kymmeniä eri ajoneuvoja vuosittain testaavat autoalan asiantuntijat korostavat, että jos haluaa ajaa ekologisesti ja taloudellisesti sekä kulkea pitkiä matkoja, paras valinta tällä hetkellä lienee hybridiauto. Monet hybridiajoneuvon hankintaa harkitsevat kuitenkin pohtivat hybridiauton verotusmenettelyä ja mahdollisia säästöjä joita hybridiauton hankinta voisi tuoda.

Suomessa ajoneuvoveron määrä riippuu valitun automallin valmistajan ilmoittamista hiilidioksidipäästöistä. Ajoneuvovero maksetaan vuosittain, auton omistajan vaihtuessa verokausi katkeaa ja uuden omistajan verokausi alkaa myyntipäivää seuraavasta päivästä.

Ajoneuvoverojen määrä lasketaan autot rekisteröivän valtionyhtiö Trafin kehittämän erityisen kaavan mukaan. Joissain tapauksissa verojen määrä voi olla vain muutamia kymmeniä euroja, kun taas toisinaan verot keventävät taskujasi useilla sadoilla euroilla.

Hybridiautojen kuljettajien ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan suurista ajoneuvoveroista. Monissa tapauksissa uutta ajoneuvoa rekisteröitäessä laskennallinen vero on erittäin alhainen.

CX 60 Homura

Hybridiauton akkuun varastoidun sähkön määrä riippuu valitusta hybridiautotyypistä. Jos kyseessä on lataushybridi, se pystyy kulkemaan jopa kymmeniä kilometrejä sähköllä, jolloin esimerkiksi kaupunkiajot on mahdollista ajaa pelkän sähkömoottorin avulla. Tällöin polttoainekulut laskevat ja polttomoottoriautoa pienempien päästöjen avulla myös ajoneuvoveron määrä on alhaisempi. Uusi CX-60 on Mazdan ensimmäinen lataushybridi, ja autoon pääsee nyt tutustumaan jälleenmyyjillämme kautta maan.

CX 60 Homura

Jos auto on kevythybridi tai täyshybridi, sähkömoottorin avulla on mahdollista ajaa vain lyhyitä matkoja, tai sähkömoottori toimii polttomoottorin tukena, jolloin polttoainekulut ovat pienemmät kuin polttomoottoriautolla ajaessa. Näiden autojen ympäristökuormitus on vähäistä verrattuna polttomoottoriautoihin ja siksi niidenkin ajoneuvovero on pienempi.

Exterior

Kaupunkihybridiauto Mazda2 Hybrid hyödyntää älykästä hybriditeknologiaa joka vaihtaa sähkömoottorin, polttomoottorin ja yhdistetyn ajotilan välillä automaattisesti, saavuttaakseen parhaan mahdollisen suorituskyvyn kaikissa tilanteissa.

Exterior
Haluaisitko koeajaa uuden CX-60 lataushybridin tai Mazda2 Hybridin?