Paras hybridiauto – katsaus suosituimpiin malleihimme

Onko sinulla toiveissa löytää paras hybridiauto, jossa upea design kohtaa erinomaisen ajettavuuden? Tässä artikkelissa esittelemme Mazdan parhaat hybridiautot ja niiden keskeisimmät ja kiinnostavimmat ominaisuudet.

Pyrimme vastaamaan usein esitettyihin kysymyksiin, kuten mikä on Mazdan paras hybridiauto tai paras ladattava hybridi. Entä mikä auto kannattaa valita, jos toiveissa on paras hybridi neliveto?

Mazdalla on uusia upeita malleja, joiden suunnittelussa on ympäristöystävällisyyden lisäksi painotettu erinomaista ajettavuutta ja ohjattavuutta, turvallisuutta, suorituskykyä ja tyylikästä muotoilua – sekä monia muita ominaisuuksia, jotka varmistavat käyttäjälleen upean ajokokemuksen.

Esittelemme parhaat hybridiautot, eli mallit Mazda2, CX-60 sekä CX-30 ja käymme läpi tärkeimmät ominaisuudet, jotta sinun on helpompi tehdä valinta näiden kolmen loistavan mallin välillä omat ajotarpeesi huomioiden. Alta löydät kaiken mitä sinun tulee tietää, kun sinulla on toiveissasi paras hybridiauto. Lisää tietoa saat Mazdan jälleenmyyjiltä.

Mikä oli paras hybridiauto 2022 – ja mitä voimme odottaa vuodelta 2023?


Usein kuluttajat miettivät eroja eri vuosimallien välillä miettien onko juuri julkaistu malli se paras, vai voisiko valita myös aavistuksen vanhemman auton. Usein kysytäänkin mikä oli paras hybridiauto 2021 tai 2020.

Vuonna 2019 markkinoille tulleet Mazda2 Hybrid ja Mazda 3 Hybrid lienevät viime vuosien parhaat Mazda hybridiautot ennen vuonna 2022 julkaistuja CX-30 ja CX-60 malleja, jotka ovat tällä hetkellä Mazdan lippulaivoja hybridiautojen luokassa.

Vuonna 2022 ensiesittelyssä olleiden mallien kehittyneet ajo-ominaisuudet, kattava varustelu ja tyylikäs muotoilu ovat vedonneet kuluttajiin, ja molemmat autot ovatkin olleet hyvin suosittuja. Niitä on pidetty ajettavuudeltaan ja ohjattavuudeltaan erinomaisina.

Vuonna 2023 Mazda tulee myös julkaisemaan uuden mallinsa CX-70, jota jäämme odottamaan mielenkiinnolla.

Mutta mikä on paras hybridi tarpeisiisi tällä hetkellä? Alla tarkastelemme kolmea suosittua mallia ja niiden kiinnostavimpia ominaisuuksia.

 

Mazda2 Hybridi – Paras itselataava täyshybridi (FHEV) 2023


Jos toiveissasi on hankkia täyshybridiauto, eli lyhyesti hybridi, Mazdalla on tarjota sinulle upea Mazda2 malli, joka yhdistää bensiinikäyttöisen polttomoottorin sekä sähkömoottorin parhaat puolet tehden ajosta ympäristöystävällistä ja käytännöllistä. Molemmat moottorit voivat toimia paitsi yhdessä myös yksittäin.

Jos olet harkitsemassa siirtymistä hybridiin, tämä malli on ehdottomasti tutustumisen arvoinen, sillä se on Mazda-malliston ensimmäinen sähköistetty hybridi.


Katsotaanpa siis mitä tällä autolla on tarjottavanaan:

Fwm Mazda 2

Taloudellinen kaupunkiauto

Mazda2 Hybridiä voisi kuvailla pieneksi ja näppäräksi kaupunkiautoksi, jossa silti on tyyliä ja kaikki tärkeät ominaisuudet kohdillaan. Mallissa käytännöllisyys yhdistyy paitsi nautinnolliseen ajokokemukseen myös mataliin päästöihin. Auton valttikortteja on erityisesti polttoainetaloudellisuus, joka ei kuitenkaan vaikuta suorituskykyyn, sillä Mazda2 Hybrid on entistäkin tehokkaampi. Hybridimoottorin teho on 116HV ja polttoaineenkulutus vain ~3,8 L / 100 km.

Mazda 2 Gallery Exterior 1

Taloudellinen ajo

Mazda2 Hybrid ottaa talteen jarrutusenergiaa kierrättäen sen takaisin akkuun, jolla se avustaa moottoria sekä tuottaa sähkölaitteille virtaa. Voit valita käytätkö molempia moottoreita yhdessä tai vain jompaakumpaa – tai voit antaa auton itse valita energiatehokkaimman vaihtoehdon. Ympäristöystävällisyydestä huolimatta kuljettajan ei tarvitse muuttaa ajotyyliään nauttiakseen Mazdojen tutusta ajomukavuudesta ja käytännöllisyydestä. Ja vaikka nautitkin sähkömoottorin hyödyistä ei latauksesta tarvitse huolehtia. Mazda on jatkanut vuonna 2015 alkanutta yhteistyötä Toyotan kanssa, ja käytännössä uusi Mazda2 Hybrid vastaa Toyota Yaris Hybridiä, joka on yksi Suomen suosituimmista ja myydyimmistä automalleista.

Mazda2 Hero 1920X887

Turvallisuus

Mazda2 Hybrid on kokenut turvallisuuden osalta päivityksen ja saikin täydet viisi tähteä Euro-NCAP-törmäystestistä. Se sisältää tietysti Mazdan turvateknologiajärjestelmän i-Activesense, joka varoittaa kuljettajaa vaaratilanteista ja lisää tilannetietoisuutta mm. kuolleen kulman tarkkailulla, pysäköintitutkien hyödyntämisellä, tuulilasin heijastusnäytöllä sekä kaupunkijarrutusavustimella. Lisäksi Lane Keep Assist lisää turvallisuutta tunnistamalla tien kaistamerkinnät tuulilasissa sijaitsevan kameran avulla ja LED-ajovalot takaavat maksimaalisen näkyvyyden ja lisäävät turvallisuutta pimeällä.

Black Cloth Mazda 2 Interior Foto 1

Huippuluokan mukavuus

Turvallisuuden lisäksi Mazda2 päivitetyssä hybridiversiossa on huomioitu pienimmätkin yksityiskohdat, jotta niin auton ulkonäkö kuin ajomukavuuskin ovat huippuluokkaa. Päivityksen on kokenut useat ominaisuudet kuten istuinmukavuus, melu- ja tärinätasot, sekä erikseen valittavat lisävarusteet. Myös kaikki ohjaamon toiminnot mukaan lukien Mazda Connect™ -tietoviihdejärjestelmä, ovat helppokäyttöisiä sekä sijoitettu kuljettajan ulottuville, jotta niiden säätäminen ei vie huomiota ajamisesta. Muotoilu on tässä pienessä ketterässä autossa leikkisää, vaikka samalla upea design on tyylikäs ja hienostunut. Kokonaisuudessaan Mazda2 Hybrid on varmaliikkeinen, sulava ja taloudellinen vaihtoehto niille, jotka ovat hankkimassa itselataavaa täyshybridiä.

MAZDA2 Hybridi itselataava hybridi – tekniset tiedot

– Sylinterintilavuus 1 490 cm3
– Sylinterit 3 rivissä
– Puristussuhde 14,0:1
– Suurin teho 85kW (116 hv)
– Suurin vääntö 120Nm/3600–4800 rpm
– Vetotapa Etuveto
– Polttoainetankin tilavuus 36 litraa
– Vaihteisto Portaaton automaattivaihteisto
– Kiihtyvyys, 0–100 km/h 9,7 s
– Huippunopeus, km/h 175


Muita huomionarvoisi ominaisuuksia ovat:

–  Lämmitettävä ohjauspyörä
–  Peruutuskamera
–  Vakionopeudensäädin
–  Dynaaminen ajonvakautusjärjestelmä (DSC)
–  6 Kaiuttimen audiojärjestelmä
–  Apple CarPlay, Android Auto -valmius
–  Mäkilähtöavustin (HAC)
–  Automaattinen paikallaanpitoavustin (Auto hold)
–  Kaistallapitoavustin (LTA)
–  Kaistavahti (LDA)
–  Kuljettajan vireystilan tarkkailujärjestelmä

Lataa esite

Mazda CX-60 – Paras lataushybridi (PHEV) 2023


Kun vertailusi kohteena on parhaat plug-in hybridit, löytyy Mazdalta ehdottomasti kilpailukykyinen sekä ominaisuuksiltaan kehittynyt CX-60-malli. Perehdytäänpä hieman tarkemmin tähän vähäpäästöiseen, turvalliseen sekä miellyttävän ajokokemuksen tarjoavaan uutuusmalliin.

Mazda CX-60

Mazda PHEV tekniikka

MAZDA CX-60 on tällä hetkellä Mazdan tehokkain ja edistynein ladattava hybridiauto (PHEV). Malli oli ensi esittelyssä vuonna 2022 ja sai erittäin hyvän vastaanoton sekä ennätyksellisen suuren määrän ennakkotilauksia. Uusia ominaisuuksia ovat muun muassa uusi takavetoinen perusrakenne sekä jatkuva neliveto. Ladattavan hybriditekniikan ansiosta Mazda CX-60 mahdollistaa ajamisen niin täysin sähköisessä ajotilassa kuin hybriditilassakin, jossa moottori ja akku yhdessä antavat Mazdoille ominaisen miellyttävän ja suorituskykyisen ajokokemuksen.

CX 60 Hero I

Vaikuttava ajokokemus

Sadan kilowatin (136 hv) tehoinen sähkömoottori sekä 2,5-litrainen nelisylinterinen bensiinimoottori tarjoavat yhdessä yli 320 hevosvoimaa sekä 200 km/h huippunopeuden hybriditilassa. Yhdellä latauksella ajat jopa 60 kilometriä täyssähköisessä ajotilassa (WLTP). Autoon on valittavissa myös 3,3-litrainen kuusisylinterinen e-Skyactiv D – dieselmoottori. Ajaminen CX-60 mallilla on siten vaikuttava ja miellyttävä kokemus. Kahdeksanportaisella automaattivaihteistolla auto myös kiihtyy tasaisesti säilyttäen samalla ympäristöystävällisyytensä ja alhaiset päästöt.

CX-60 on lataushybridi, joka tarjoaa nautinnollisen sekä turvallisen ajokokemuksen missä tahansa tilanteessa. Laadukasta japanilaista muotoilua ja estetiikkaa edustavat tilava ja tyylikäs ohjaamo, jossa niin materiaalit kuin yksityiskohdatkin huokuvat ylellisyyttä. Auton sisätilat mukautuvat kuljettajan tarpeisiin ja lisävarusteena onkin saatavilla mm. kuljettajan personointijärjestelmä, sähköisesti avautuva ja sulkeutuva takaluukku, 360 asteen kamerajärjestelemä, sisäänastumisavustin sekä panoraamakattoikkuna – vain muutamia mainitaksemme.

Seuraavan kahden vuoden aikana tullaan esittelemään myös seitsenpaikkainen CX-80.Muita ominaisuuksia, jotka tekevät Mazda CX-60:stä upean kokonaisuuden:


· Täydet 5 pistettä Euro NCAP-törmäystestissä
· Mazdan tähän mennessä eniten ennakkotilauksia saanut malli
· Luokkansa suurin vetokyky
· CX-60 edustaa Mazdan sitoutumista kohti kestävää kehitystä
· Upeat ja laadukkaat sisätilat sekä muotoilu
· Kattavien vakiovaristeiden lisäksi saatavilla paljon lisävarusteita
· Tilava takaluukku ja eteen kaadettavat istuimet takana
· Takana runsaasti jalkatilaa

Kun kyseessä on parhaat ladattavat hybridit, on Mazda CX-60 ehdottomasti kärkikastia luokassaan.

 

MAZDA CX-60 ladattava hybridi – tekniset tiedot


– Sylinterien lukumäärä: 4
– Moottorityyppi: I4 DOHC 16 venttiiliä
– Polttoaineen syöttöjärjestelmä: Suoraruiskutus
– Sylinterintilavuus: 2488 cm3
– Puristussuhde: 13,0:1
– Yhdistetty suurin teho: 241kW (327 hv) / 4000 rpm
– Yhdistetty suurin vääntö: 500 Nm
– Polttomoottorin suurin teho: 141 kW (191 hv) / 6000 rpm
– Polttomoottorin suurin vääntö: 261 Nm
– Sähkömoottorin suurin teho: 100 kW
– Sähkömoottorin suurin vääntö: 250 Nm
– Polttoainetankin tilauus: 50 l

– Sähkön kulutus: 17,1 kWh/100 km
– Yhdistetty kulutus: 1,5 l/100km
– CO2 – yhdistetty: 33 g/km
– Sähköinen toimintamatka: 63 kmMuita huomioonotettavia ominaisuuksia:


· LED-ajovalot ja -takavalot sekä päiväajovalot
· Mode2 ja Mode3 Type 2 latauskaapelit
· 12,3" digitaalinen mittaristo
· Nahkaverhoiltu monitoimiohjauspyörä
· Head Up Display -tuulilasin heijastusnäyttö
· Moottorin Start/Stop -käynnistyspainike
· Avaimeton kulku ja käynnistys
· Integroitu navigaattori
· 10 turvatyynyä
· Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä
· Pysäköintitutka edessä ja takana
· Peruutuskamera takana

 

Mazda CX-30 – Paras kevythybridi (MHEV) 2023


Mazda CX-30 malli yhdistää kaupunkiauton pienen koon ja näppärän ajettavuuden sekä kaupunkimaasturin käytännöllisyyden. Se on pienikokoinen katumaasturi suurella suoritusteholla.

Mazda CX 30 Campaign 04 2021 Min

Mazda M Hybrid tekniikka

Kaikissa Mazda CX-30 Skyactiv -bensiinimoottoreissa on käytetty uutta Mazda M Hybrid -tekniikkaa, joka ottaa talteen jarrutusenergiaa sisäänrakennetun käynnistysgeneraattorin avulla. Tämä energia hyödynnetään auton sähköjärjestelmän käytössä, mikä säästää sekä polttoainetta että moottorin kuormitusta. i-Activ AWD -nelivedon ansiosta tämä auto kulkee sujuvasti hieman haastavammissakin olosuhteissa ja se onkin paras hybridi neliveto, joka mukautuu helposti erilaisiin tarpeisiin. Kaupungissa nautit auton sulavasta ajettavuudesta ja näppäryydestä. Ja kun haluat lähteä kauemmaksi kaupungista koko perheen voimin, neliveto, tilavampi tavaratila ja turvallisuusominaisuudet takaavat onnistuneen reissun.

CX 30 Exterior 2

Turvallisuus ja muotoilu

Mallin turvallisuuteen onkin kiinnitetty huomiota – kuten Mazdalla yleensäkin. Myös tämä malli on saanut täydet viisi tähteä Euro NCAP- törmäystesteissä sekä jopa poikkeuksellisen 99 % tuloksen aikuisen matkustajan turvallisuudesta. Perusrakenne Mazda CX-30 mallissa on sama kuin Mazda3:ssa, mutta auto on uudistettu niin sisältä kuin ulkoakin. Ohjaamon design on minimalistinen, ja huomiota kiinnitetty laadukkaisiin materiaaleihin sekä tärkeisiin yksityiskohtiin. Ulkoa tämä keskikokoinen katumaasturi puolestaan on yhdistelmä käytännöllisyyttä ja sulavalinjaista designia. Muotokieli kertookin kaiken siitä mitä tämä auto on: tyylikäs, käytännöllinen ja luotettava.

CX 30 Interior 6

Mazdan HMI -käyttöliittymä

Osana miellyttävää ajokokemusta toimii Mazdan HMI -käyttöliittymä, jota on helppo käyttää pitäen samalla huomion liikenteessä. Ohjaamon hiljaisuus sekä Mazda Harmonic Acoustics – äänentoistojärjestelmä takaavat rentouttavan matkanteon. Lisäksi huomiota on kiinnitetty muihin ajonautintoa lisääviin ominaisuuksiin, kuten tuulilasinäyttöön, lämmitettyyn ohjauspyörään ja automaattiseen ilmastointiin. Jos toiveissasi on taloudellinen, tilava ja monikäyttöinen kevythybridi, tämä malli on ehdottomasti huomiosi arvoinen.

Mazda CX-30 kevythybridi – tekniset tiedot

2.0 M Hybrid Skyactiv-G (150hv)

– Korkeapuristeinen bensiinimoottori
– Hybrid järjestelmä: 6kW Hihnakäyttöinen integroitu käynnistingeneraattori (ISG)
– Sylinterin lepuutustoiminto: Vakiovaruste
– Moottorityyppi: DOHC 16 venttiiliä
– Sylinterintilavuus: 1,998cm3
– Puristussuhde: 13.0:1
– Suurin teho: 110kW (150hv) / 6000 rpm
– Suurin vääntö: 213nm /4000 rpm
– Polttoainetankin tilavuus: 51 litraaVETOTAPA: ETUVETOINEN

VAIHTEISTO: MANUAALI
Perävaunupaino jarruton, kg : 600
Perävaunupaino jarrullinen, kg : 1300
Kiihtyvyys, 0-100km/h : 8,8
Huippunopeus, km/h : 198

VAIHTEISTO : AUTOMAATTI
Perävaunupaino jarruton, kg : 600
Perävaunupaino jarrullinen, kg : 1300
Kiihtyvyys, 0-100km/h : 10
Huippunopeus, km/h : 194


2.0 M HYBRID SKYACTIV-X (186HV)

– Kipinäohjattu puristussytytyksinen bensiinimoottori
– Hybrid järjestelmä: 4,8kW Hihnakäyttöinen integroitu käynnistingeneraattori (ISG)
– Moottorityyppi: DOHC 16 venttiiliä
– Sylinterintilavuus: 1,998cm3
– Puristussuhde: 16.3:1
– Suurin teho: 137kW (186hv) / 6000rpm
– Suurin vääntö: 240nm / 4000 rpm
– Polttoainetankin tilavuus: 51 litraa (AWD-mallit 48 litraa)

VETOTAPA: ETUVETOINEN

VAIHTEISTO: MANUAALI
Perävaunupaino jarruton, kg: 600
Perävaunupaino jarrullinen, kg: 1300
Kiihtyvyys, 0-100km/h: 8.5
Huippunopeus, km/h: 204

VAIHTEISTO: AUTOMAATTI
Perävaunupaino jarruton, kg: 600
Perävaunupaino jarrullinen, kg: 1300
Kiihtyvyys, 0-100km/h: 8.9
Huippunopeus, km/h: 204

VETOTAPA: NELIVETOINEN

VAIHTEISTO: MANUAALI
Perävaunupaino jarruton, kg: 600
Perävaunupaino jarrullinen, kg: 1300
Kiihtyvyys, 0-100km/h: 8.9
Huippunopeus, km/h: 204

VAIHTEISTO: AUTOMAATTI
Perävaunupaino jarruton, kg: 600
Perävaunupaino jarrullinen, kg: 1300
Kiihtyvyys, 0-100km/h: 9.2
Huippunopeus, km/h: 204


Muita huomionarvoisia ominaisuuksia:


· Adaptiivinen vakionopeudensäädin
· Tuulilasin heijastusnäyttö
· Avaimeton käynnistys ja lukitus
· LED-ajovalot
· 8.8" Mazda Connect Multimediajärjestelmä navigoinnilla
· Pysäköintitutka edessä ja takana
· Peruutuskamera
· Älykäs kaupunkijarrutusavustin
· Katvealueen valvontajärjestelmä
· Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä peruuttaessa

  • Ladattava hybridi tai täyssähköauto ovat järkeviä ratkaisuja silloin, kun sinulla on latausmahdollisuus sekä kotona että määränpäässä ja ajat kohtuullisen lyhyitä matkoja.

    Jos taas ajomatkat ovat pidempiä eikä sinulla on latausmahdollisuutta, kevythybridi ja hybridi ovat käytännöllisempiä vaihtoehtoja.

  • Jos sinun on mahdollista ladata autoa kotona (sekä määränpäässä) pistorasiasta, ladattava hybridi voi hyvinkin olla täysin toimiva ratkaisu tarpeisiisi. Toisaalta, vaikka sinun ei olisikaan mahdollista hankkia ladattavaa hybridiä latausmahdollisuuden puutteen vuoksi, voit kuitenkin hankkia kevythybridin tai itselataavan hybridin, jotka myös ovat ympäristöystävällisiä ja taloudellisia vaihtoehtoja.

  • Hybridiauton keskikulutus on sitä matalampi mitä enemmän hyödynnät sähköä ajossasi. Ladattavien hybridiautojen toimintamatkat ovat nykyään niin hyviä, että ne kattavat päivittäisen ajon suurella osalla ihmisistä. Mahdollisuuksien mukaan voit siis ajaa pelkällä sähköllä edullisesti.

  • Tavallista hybridiautoa ei voi ajaa pelkällä sähköllä, sillä se tarvitsee akustoonsa polttomoottorin tuottamaa virtaa. Ladattavaa hybridiä sen sijaan voidaan ajaa pelkällä sähköllä. Akusto saa virtansa auton lataamisesta, minkä lisäksi virtaa voidaan ottaa jarrutusenergiasta ja polttomoottorista.

  • Hybridi mahdollistaa edullisemman ja ympäristöystävällisemmän ajon, vaikka ajomatkasi eivät olisikaan tarpeeksi lyhyitä sähköauton hankkimiseksi. Ne ovat myös hinnaltaan täyssähköautoja edullisempia ja nykyään hybridiautoista on saatavilla monenlaisia vaihtoehtoja. Kun haluat vähentää sekä päästöjä että autoilun kustannuksia, hybridi on hyvä valinta.