SUV

Mazda vahvistaa laajennetun SUV-malliston mallinimet

Mazda Motor Corporation julkisti tänään laajentavansa SUV-mallistoaan vuonna 2022. Kaksi myös ladattavana hybridinä markkinoille tulevaa mallia, Mazda CX-60 ja Mazda CX-80, esitellään Euroopassa kahden seuraavan vuoden aikana. Mazdan suuren pohjalevyn mallisto koostuu yhteensä neljästä mallista: CX-60, CX-70, CX-80 ja CX-90.

Vastatakseen kasvavaan kysyntään entistä paremmin Mazda tulee tarjoamaan eurooppalaisille asiakkaille laajemman valikoiman SUV-malleja, joissa edistyksellinen ympäristöystävällisyys yhdistyy Mazdoille ominaisen ajonautinnon kanssa.

Leveäkoriset CX-70 ja CX-90 sekä perusrakenteeltaan pienempi CX-50 julkaistaan Yhdysvalloissa ja joillakin muilla Euroopan ulkopuolisilla markkinoilla.

Viisipaikkainen CX-60 ja seitsenpaikkainen CX-80 tulevat olemaan Mazdan ladattavien hybridien malliston keihäänkärki Euroopassa. Uutuuksien joukossa ovat myös uuden sukupolven kuusisylinterinen Skyactiv-X-bensiinirivimoottori sekä kuusisylinterinen Skyactiv-D-dieselrivimoottori. Molemmissa on 48 voltin kevythybridijärjestelmä, jossa ajonautinnon takaava tehokkuus yhdistyy erinomaisen ympäristöystävällisyyden kanssa.

Arviolta vuodesta 2025 alkaen Mazda tuo markkinoille useita uutuuksia, joiden tekniikka perustuu varta vasten sähköautoille suunniteltuun perusrakenteeseen. Näiden uutuuksien lanseeraamisen myötä Mazda on yhä lähempänä koko mallistonsa voimalinjojen sähköistämistä, jonka on määrä tapahtua vuoteen 2030 mennessä.

Näiden uusien mallien rinnalla hiljattain uudistunut Mazda CX-5 tulee säilyttämään paikkansa yhtenä Mazdan maailmanlaajuisista lippulaivamalleista. CX-5 ja muut mallit kuten CX-30 tulevat jatkamaan merkittävässä roolissa Mazdan SUV-mallien valikoimassa. Jatkuva muotoilu- ja tuotekehitys sekä uusimmat turvallisuustoiminnot ja yhdistettävyysominaisuudet varmistavat osaltaan sen, että Mazdan mallisto on jatkossakin paitsi huippulaadukas ja monipuolinen myös vetovoimainen.