Tehon ja taloudellisuuden yhdistäminen

Hybridiauton toimintaperiaate

Sekä sähkö- että polttomoottoreilla on hyötynsä. Siksi näiden teknologioiden yhdistämisen tuloksena onkin auto, joka on yhdistelmä taloudellista ajamista ja käytännöllisyyttä pitäen samalla huolta ajon hauskuudesta.

 

Juuri tämän Mazdan insinöörit ovat saavuttaneet esittelemällä uuden ladattavan hybridin, perinteisen hybridin sekä erityisen R-EV hybridin teknologian.

MAZDA CX-60

MIKÄ ON HYBRIDIAUTO?

Mikä on hybridi? Hybridi on auto, joka käyttää kahta tai useampaa energialähdettä. Yleisimmin se yhdistää perinteisen polttomoottorin sähkömoottoriin ja erityiseen akkujärjestelmään. Mazdan hybrideistä löydät yleensä SKYACTIV® polttomoottorin, joka on valmiina ja kalibroitu toimimaan yhdessä sähköisen järjestelmän kanssa.

Mazda CX 60 PHEV

Hybridin hyödyt

Mitä tarkoittaa hybridi auto verrattuna tavalliseen autoon? Yhdistämällä sisäisen polttomoottorin sähköiseen moottoriin, auto saadaan toimimaan tehokkaasti ja pienemmillä päästöillä. Usein myös suorituskyky kasvaa.

CX 60 CO2 Balance

Miten hybridi eroaa tavallisesta autosta?

Kun istut ohjauspyörän taakse hybridiautossa, tunnet eron heti. Voit nauttia auton hallinnasta ja alhaisesta polttoaineen kulutuksesta, sillä voit aina vaihtaa ajotilasta toiseen milloin tahansa tai antaa auton tehdä se automaattisesti.

CX 60 Sporty Look

Hybridin hinta

Mazda auttaa sinua löytämään täydellisen auton tarjoamalla esimerkiksi joustavia rahoitusratkaisuja ja kätevän verkossa toimivan palvelun auton suunnitteluun. Tulet arvostamaan matalampaa polttoaineen kulutusta sekä mukavaa ajokokemusta välittömästi!

Miten hybridiauto ja sen moottori toimivat?

Suurin osa hybrideistä varastoi sähköenergiaa regeneroivan jarrutuksen avulla, jolloi generaattori muuttaa kineettisen energian sähköksi, jolla ladata akku.  Auton tietokone havaitsee milloin tulee käyttää polttomoottoria, sähkömoottoria tai niiden yhdistelmää, optimoiden siten hyötysuhteen ja suorituskyvyn ajo-olosuhteiden perusteella. Myös kuljettaja voi itse muuttaa ja hallita ajotilaa.

 

Jos tarkkailet hybridimoottorin toimintaa, huomaat, että sähkömoottorin rooli on isompi hitaammassa vauhdissa kun taas SKYACTIV polttomoottori ottaa isomman roolin kovemmissa nopeuksissa.

 

Joka tapauksessa vastaus kysymykseen mikä on hybridiauto, meidän on ihan aluksi ymmärrettävä, että olemassa on enemmän kuin vain yksi hybriditeknologia.

 

Kevythybridin (MHEV) toimintaperiaate

Kevyt hybridi (MHEV) on hybridiauto, joka käyttää sähkömoottoria tarjotakseen lisää tehoa polttomoottorille parantaen polttoainetehokkuutta ja kiihtyvyyttä sekä vähentäen päästöjä. Kuitenkin MHEV-järjestelmässä sähkömoottoria ei voida käyttää ainoana voimalähteenä.

 

Lyhyesti sanottuna, kevythybridiä ei voida käyttää ainoastaan sähkötilassa.

 

Perinteinen hybridi (HEV)

Kun kysytään mikä hybridi on, yleensä ensimmäisenä mieleen tulevat perinteinen järjestelmä ja voimansiirtolinja.

Esimerkiksi Mazda2 Hybrid mallissa sähkömoottori ja polttomoottori toimivat yhdessä harmoniassa saadakseen aikaan parhaan mahdollisen polttoainetehokkuuden. Järjestelmä säätää automaattisesti molempia moottoreita taatakseen sujuvan ja nautinnollisen ajokokemuksen vastaten samalla kuljettajien vaatimuksiin.

Tällainen auto toimii verrattaen lyhyen matkan sähköllä ja on ideaali lyhyille matkoille ja alhaisille nopeuksille. Se myös pidentää polttomoottorin käyttöikää.Ladattava hybridi (PHEV)

Mikä ero on hybridillä ja ladattavalla hybridillä? Ladattavalla hybridillä  (PHEV) puolestaan on suurempi akun kapasiteetti kuin perinteisellä hybridillä ja se voidaan ladata ulkoisesta voimanlähteestä. Ladattavalla hybridillä on mahdollista ajaa pidempiä matkoja vain sähköenergialla. Kun sinulla on ladattava hybridi, pitkä toimintamatka on se, mistä voi nauttia joka päivä.

 

Ladattavan hybridin ajaminen mahdollistaa sähköauton hyödystä nauttimisen menettämättä kuitenkaan polttomoottorin käytännöllisyyttä, mikä on tärkeää pidemmillä matkoilla ja suuremmilla nopeuksilla. Tämä järjestelmä löytyy Mazdan CX-60-mallista.

 

Uuden sukupolven R-EV hybridi

MX-30 R-EV malli käyttää ainutlaatuista kiertomäntämoottoria auton liikuttamiseen tarvittavan sähköakun lataamiseksi. Tämä innovatiivinen design yhdistää sähkömoottorin hyödyt suurten kierroslukujen ja myötäilevien ominaisuuksien kiertomäntämoottoriin. Tuloksena on sulava ja nautittava ajokokemus. Ja kuten hybridille tyypillistä, polttoaineen kulutus on hyvin vähäistä.

Ohjauspyörän taakse istumisen arvoinen

Tämän päivän auto - Mazda hybridi

Mazda hybridi on saatavilla useilla eri ominaisuuksilla varustettuna. Ne ilahduttavat sinua taloudellisuudellaan, suorituskyvyllään, matkustajan paikalla istumisen mukavuudella sekä auton kuljettamisen ilolla. Tarjolla on laaja mallisto erilaisia malleja, joissa on erilainen hybridi voimansiirto, joten voit löytää omiin tarpeisiin ja odotuksiin sopivan auton. Dieselistä kiertomäntämoottorilla varustettuun hybridiin, Mazda tekee niin lyhyiden kuin pitkienkin matkojen ajamisesta entistä taloudellisempaa.

OSTAMINEN