Harmoniaa teknologiassa

Ladattavat hybridit (PHEV)

On aika saada uudet innovaatiot tien päälle. Mazdan uusimmissa malleissa tulevaisuus on jo täällä.

Polttoainetehokkuus, matalat päästöt ja ajomukavuus niin kuljettajalle kuin matkustajalle. Nämä sanat kuvaavat parhaiten Mazdan Plug-in hybridiautoja, joihin on yhdistetty perinteikästä japanilaista insinööritaitoa ja uusinta teknologiaa. Mazda PHEV-autot vievät ajokokemuksen aivan uudelle tasolle.

Tunne dynamiikka ratin takana, samalla kun nautit alhaisesta polttoaineen kulutuksesta vain Euroopan markkinoille suunnitellussa MX-30 R-EV ladattavassa hybridissä.

Tai hyppää tilavaan CX-60 PHEV malliin ja nauti näistä samoista ominaisuuksista. Koe kuinka ajonautinto ja miellyttävä ajamisen dynamiikka yhdistyvät.

Tule koeajamaan mallit heti!

Mikä on ladattava hybridi (PHEV)?

Phev, eli Plug-in Hybrid Electric Vehicle on ladattava hybridi. Näissä autoissa voimansiirtolinja yhdistää sekä sisäisen polttomoottorin että sähköisen moottorin. Ladattavassa hybridissä nämä järjestelmät toimivat harmoniassa ja tarjoavat molempien maailmojen parhaat puolet. Ladattavat hybridit voivat toimia pelkästään niin sähköllä kuin polttomoottorilla.

Mazdan PHEV-autot tarjoavat:

  • Taloudellisen polttoainekulutuksen
  • Loistavan ajodynamiikan
  • Kuljettajan tarpeisiin mukautumisen todellisissa olosuhteissa
  • Soveltuvuuden kaupunkiin, pidemmille matkoille, sekä molempien yhdistelmään

Miten ladattava hybridi toimii?

Ladattava hybridi toimii priorisoimalla sähkömoottoria lyhyen matkan ajossa. Sähkön moottoriin tuottaa erityinen uudelleenladattava akku. Kun akun virta loppuu tai sen kapasiteetti tulee täyteen tietyssä nopeudessa, vaihtaa auto automaattisesti polttomoottoriin. Tämä estää sähkömoottoria toimimasta tehottomasti ja hukkaamasta energiaa. Saumaton vaihto takaa miellyttävän ajodynamiikan myös korkeammilla nopeuksilla.

Lyhyesti sanottuna, ladattavan hybridin voimansiirtolinja käyttää ensisijaisesti sähköä. Auto käynnistyy sähkömoottoritilassa ja yrittää käyttää ainoastaan sähköenergiaa matalilla nopeuksilla polttoainetehokkuuden parantamiseksi.

Ladattavat hybridit latautuvat niin ajossa kuin ulkoisesta lähteestä. Lataus tehdään liittämällä auto virtalähteeseen, kuten huoltoaseman latauspisteeseen tai tavalliseen pistorasiaan. Tämä tarkoittaa, että Mazdan ladattavan hybridin voi ladata helposti vaikka kotona.

 

Ladattavan hybridin hyödyt

Hybridi vai ladattava hybridi? Mitkä ovat CX-60 mallin, joka on yksi Mazdan suosituimmista hybrideistä, hyödyt?

Uusi MX-30 R-EV – Aina ladattuna päivittäiseen ajoon

Mazda on lisännyt vain Euroopassa myytävän MX-30 R-EV citymaasturin ladattavien hybridien mallistoon. Mazdalle tyypillisesti valmistaja ei ole arkaillut tehdä rohkeita ratkaisuja tekniikan osalta maksimaalisen arvon tarjoamiseksi auton kuljettajille ja omistajille.

Tämä ladattava hybridi käyttää ikonista Mazdan käyntikorttia, eli kiertomäntämoottoria. Tämän teknologian on tehnyt kuuluisaksi Mazdan urheilulliset RX-mallit ja Le Mansin voittanut 787B. Uudessa MX-30 R-EV -mallissa kiertomäntämoottori toimii generaattorina. Koska renkaiden ajovoiman tuottaa aina sähkömoottori, tehokkuus on korkea ja päästöt matalat.

Kun tarkastellaan ladattavia hybridejä innovaatioiden näkökulmasta, MX-30 R-EV on selvästi huippuluokkaa.

Uutta teknologiaa ja ajatonta luotettavuutta

Mikä tekee MX-30 R-EV -mallista erityisen

Houkutteleva Mazda MX-30 R-EV on rakennettu Japanissa ja se erottuu todella poikkeuksellisena ladattavan hybridinä. Se piirtää oman rajansa hybridin ja täyssähköauton välille. Malli yhdistää sähkökäyttöisen auton taloudellisuuden ja tehokkuuden säilyttäen kuitenkin polttomoottorin hyödyt. Se on ensiluokkainen esimerkki siitä, miten polttomoottori ja sähkömoottori voivat toimia yhdessä jopa ainutlaatuisissa kokoonpanoissa.

MIKÄ TULEVAISUUDEN VISIO ON SINULLE SOPIVIN?

MITKÄ OVAT TÄYSHYBRIDIN JA LADATTAVAN HYBRIDIN EROT?


Suurin ero tavallisen hybridin ja ladattavan hybridin (PHEV) välillä on niiden latausominaisuus ja ladattavan hybridin toimintasäde, jonka se kulkee ainoastaan sähköllä.

Tavallisessa Mazda hybridissä, kuten Mazda2 Hybrid, akkua ladataan käyttämällä regeneratiivisella jarrutuksella ja polttomoottorilla. Tästä seuraa parempi polttoainetehokkuus ja pienemmät C02 päästöt verrattuna perinteiseen bensiiniä polttoaineena käyttäviin autoihin.

Ladattavat hybridi autot, eli PHEV-mallit kuten CX-60, ovat varustettuja järjestelmällä, joka sallii akun lataamisen ulkoisesta virtalähteestä. Tämä tarkoittaa, että autolla on pidempi toimintamatka pelkkää sähköä käytettäessä. Lyhyet matkat on mahdollista ajaa pelkästään sähköllä, mikä tekee autosta erittäin polttoainetehokkaan, sekä ympäristöystävällisen.

Mazdan ladattavat hybridit tarjoavat joustoa sähkön ja polttoaineen käytön välillä, optimoiden samalla tehokkuuden ja suorituskyvyn. Tavallisilla hybrideillä samat ominaisuudet ovat rajoitetummat.

Mazda2 Hybridin ollessa pieni ladattava hybridi, CX-60 mallissa voi latauksen lisäksi käyttää joko bensiiniä tai dieseliä. Ladattava diesel tai bensiini hybridi tarjoavat samat hyödyt eri tavoin. Kun olet ratin takana, voit matkustaa tehokkaammin ja ympäristöystävällisemmin.

Ladattava hybridi vs hybridi

Kahden erilaisen hybridin välillä on kuitenkin eroja. Mazdan ladattavat hybridit tarjoavat monia hyötyjä ja etuja. Nämä edut ovat käytössäsi joka päivä tai satunnaisissa reissuissa.

CX 60 Exterior Intro

Mazda hybridiautojen ja ladattavien hybridien teknologian edut

Teknologiset innovaatiot, jotka saavat Mazdan ladattavat hybridit erottumaan joukosta, ovat myös kärjessä niiden syiden listalla, jotka tekevät näistä autoista monien kuljettajien ja omistajien ykkösvalinnan. Työskentelemällä harmoniassa, sähkömoottori ja 2,5-litrainen bensiinimoottori luovat unohtumattoman ajokokemuksen. Teknologia on se, mikä saa hybridit kuten CX-60 täyttämään kaikki kuljettajien ja matkustajien tarpeet. Se on se syy, mikä saa sinut hymyilemään joka kerta kun istut ratin taakse Mazda CX-60 autossa.

OSTAMINEN