SUV-mallisto

Miksi valitsisit SUV-auton?

SUV (Sports Utility Vehicle) on täydellinen valinta sinulle, kun et halua tehdä kompromissia maastoauton suorituskyvyn ja henkilöauton mukavuuden välillä.

SUV-mallisto kattaa laajasti erilaisia ja eri tarpeisiin vastaavia ajoneuvoja, joita yhdistävät maastoautoista tutut ominaisuudet. Neliveto, korkeampi maavara, kuljettajan sijainti sekä tilavuus ja muotoilun rohkea ryhdikkyys näistä erottuvimpia. Henkilöautomaisen ajotuntuman ansiosta ne ovat suosittuja valintoja myös pääosin kaupunki- ja maantieajoon.

Pienet SUV-mallit ovat usein ominaisuuksiltaan lähempänä henkilöautoa. Tällaisten ilman nelivetoa myytävien SUV-autojen yhteydessä käytetään yleisesti nimitystä citymaasturi, kaupunkimaasturi tai crossover eli CUV. Ne tarjoavat maasturin rouhean ulkomuodon paremmin kaupunkiajoon sopivilla ominaisuuksilla.

SUV-luokan toisessa, suorituskykyisemmässä päässä ovat katumaasturit, joiden ominaisuudet eivät jätä pulaan vaikeammissakaan paikoissa. Unohtamatta kuitenkaan henkilöautoille ominaista ketteryyttä ja ajomukavuutta. Nelivedon ja erilaisten maastoajotilojen ansiosta katumaasturi yltää vaivattomasti myös tiettömille teille.

Mazdan SUV-mallisto

Mazdan mallistosta löydät elämäntyyliisi sopivimman SUV-mallin aina kompaktista citymaasturista perhemaasturiin ja sähköautoon. Tulet ihastumaan kuljettajan ja auton väliseen saumattomaan yhteyteen, joka on Jinba Ittai -filosofiamme ja lupauksemme ydin.

Ketterä citymaasturi CX-3

Ketterä citymaasturi CX-3

Mazda CX-3 on pieni SUV suurella ajokokemuksella. Tämä citymaasturi vakuuttaa sinut ketteryydellään ja yllättää tilavuudellaan. Jokainen yksityiskohta saa auton tuntumaan kuin toiselta kodiltasi, ja ajaminen tuntuu kuin toiselta luonnolta.

Kompakti katumaasturi CX-30 – M Hybrid vakiona

Kompakti katumaasturi CX-30 – M Hybrid vakiona

Mazda CX-30 on riittävän pieni katumaasturi kaupunkiajeluun ja riittävän tilava, kun haluat jättää kaupungin taaksesi. Mallissa yhdistyvät coupén sulava kauneus ja maasturin rohkea ryhdikkyys. Ylivertainen mukavuus tekee jokaisesta matkasta todellisen nautinnon. Saatavilla myös nelivetona.

Ihanteellinen perhemaasturi CX-5

Ihanteellinen perhemaasturi CX-5

Mazda CX-5 on katumaasturi, joka tarjoaa ajamisen riemua ja turvallisuutta koko perheelle. Tilaa riittää kasvulle ja tehoa vetämiseen. Hienostunut muotoilu ja täydellinen mukavuus ulottuvat nyt entistä pidemmälle uudistetun maastoajotilan ansiosta. Saavu perille hymyillen.

Täyssähköinen kompakti citymaasturi MX-30

Täyssähköinen kompakti citymaasturi MX-30

Mazda MX-30 on kompakti citymaasturi ja sähköauto, jonka huippuunsa hiottu muotokieli, luonnolliset ja kierrätetyt materiaalit sekä harmoniset sisätilat ilmentävät japanilaista suunnittelutaitoa ja aitoa käsityötä. Koe ajajan ja auton välinen yhteys sähköistettynä.

Kun aikomuksena on hankkia uusia auto, toivovat ostajat yleensä turvallisuutta, toimivuutta, hyvää suorituskykyä ja monipuolisuutta. Koska auto on merkittävä sijoitus omaan arkeen, halutaan sen toimivan tilanteessa kuin tilanteessa.
Suomessa pidetään usein erityisen tärkeänä sitä, että auto soveltuu monenlaiseen käyttöön. Se on paitsi käytännöllistä ja kustannustehokasta, myös monien autoilijoiden edellytys ajoneuvolle.
Uuden auton on oltava luotettava ja toimiva, oli kyseessä sitten lyhyet matkat kaupungin vilskeessä tai pidemmät matkat mökkiteillä.
Varsinkin talven haastavissa olosuhteissa saattaa tuntua että perille pääsemiseksi tarvitaan maastoauto. Toisaalta kaupungissa lumivallien välissä ajettaessa jykevä maastoauto voi tuntua jäykältä ja epäkäytännölliseltä.
Onneksi ratkaisuksi on kehitetty automalli, joka yhdistää maastoauton ja henkilöauton parhaat puolet jättämättä kuitenkaan liialti tilaa kompromisseille. Kyseessä on SUV-auto, jossa kohtaavat ketteryys, suorituskyky ja ajettavuus – missä sitten oletkin.
Mazdan mallisto tarjoaa laajan valikoiman SUV-luokan automalleja erilaisilla ominaisuuksilla ja varusteilla. Tästä pääset tutustumaan malleihin ja valitsemaan itsellesi sopivinta ajoneuvoa.


SUV citymaasturit – maastoauton ja henkilöauton parhaat ominaisuudet

Jos toiveissasi on auto, joka vie sinut seikkailulle minne tahansa päätätkin lähteä, ja samalla mahdollistaa mutkattoman ja käytännöllisen ajokokemuksen kaupungissa, on citymaasturi oikea valinta juuri sinulle.
SUV (Sports Utility Vehicle), eli citymaasturi on täydellinen valinta, kun et halua tehdä kompromissia maastoauton suorituskyvyn ja henkilöauton mukavuuden välillä.
Citymaastureille ominaisia piirteitä ovat esimerkiksi neliveto, korkeampi maavara ja tilavuus. Näissä autoissa kuljettaja istuu korkeammalla maksimaalisen näkyvyyden saavuttamiseksi, mikä on hyödyllinen ominaisuus niin kaupungissa kuin haastavammassa maastossa.
Ryhdikkään ja tilavan, mutta silti sopivan kompaktin muotoilun ansiosta citymaasturi on monipuolinen valinta. Kaupunkiajossa se on käytännöllinen ja toimiva ratkaisu, ja kun on aika siirtyä vaikeakulkuisempaan maastoon, takaa citymaasturi tarvittavan suorituskyvyn ja ajettavuuden.
Citymaasturi takaa hyvän ajokokemuksen ja mukavan matkan monenlaisilla olosuhteissa. Muotoilun pääpaino on henkilöautomaisuudella, mutta korkeampi maavara, tilava muotoilu ja neliveto lisäävät maastoautoille ominaisia piirteitä, jotka tekevät autosta monipuolisemman ja kyvykkäämmän kuin tavallinen henkilöauto.
Mazdan SUV-mallistosta löydät itsellesi sopivan ja tarpeisiisi vastaavan mallin, jossa yhdistyy kaikki se mitä toivot autolta.

 

Suuret pienet katumaasturit – käytännöllinen vaihtoehto maastoautolle

Autonostaja, joka on hankkimassa maastoautoa, kaipaa usein hyvää suorituskykyä vaikeassa maastossa, tilavaa muotoilua, sekä korkeaa maavaraa. Nämä ominaisuudet ovat tärkeitä autolle, jolla halutaan lähteä seikkailulle kaupungin ja maanteiden ulkopuolelle. Autolta halutaan henkilöautoa parempaa toimintakykyä sekä luotettavuutta eri maastoissa.
Toisaalta useimmat autoilijat eivät kuitenkaan halua massiivista ja epäkäytännöllistä ajoneuvoa, jonka ominaisuudet vaikeuttavat ajoa taajamissa ja rajoittavat auton monipuolista käyttöä. Isokokoinen maastoauto ei ole ideaali ratkaisu kaupunkiajoon.
Toisaalta taas autolta toivotaan laaja-alaista käytettävyyttä, jotta yhdellä autolla pärjää monenlaisilla matkoilla.
SUV-autoista löytyykin sopiva malli moneen eri tarpeeseen:

 

Kookkaammat SUV-mallit

SUV-mallien suorituskykyisemmät mallit, eli katumaasturit, tarjoavat nelivedon, korkean maavaran sekä erilaisia maastoajotiloja, jotka eivät jätä pulaan vaikeimmissakaan paikoissa. Tällainen malli on ominaisuuksiltaan lähempänä maastoautoa kuin citymaasturi. Toisaalta ne ovat maastoautoja ketterämpiä ja tarjoavat paremman ajomukavuuden kaupungissa.
Tällainen auto puolestaan sopii ajajalle, jonka ajo keskittyy ydinkeskustaa enemmän maanteille, hiekkateille ja muihin haasteellisiin olosuhteisiin. Tällöin ei kuitenkaan tarvitse kokonaan luopua ajoneuvon kätevyydestä ja näppäryydestä kaupunkiajossa.

 

Löydä paras citymaasturi Mazdan mallistosta

Mazdan mallistosta löydät elämäntyyliisi ja tarpeisiisi sopivimman SUV-mallin aina kompaktista citymaasturista perhemaasturiin ja hybridiin. Tarjolla on kolme erityisen sopivaa mallia, joita voit muokata tarpeesi mukaan. Valittavana on erilaisia vaihtoehtoja perusominaisuuksiin, minkä lisäksi lisävarusteet tuovat vielä lisää muokattavuutta.

CX 60 900X600

CX-60 – paras katumaasturi

Mazda CX-60 on merkin tähän saakka edistynein ja tehokkain malli. Kyseessä on myös Mazdan ensimmäinen lataushybridi, jossa on hyödynnetty uusinta teknologiaa erityisesti ajomukavuuden ja turvallisuuden parantamiseksi vielä aiempaakin enemmän. Esimerkiksi Mazdan kehittämä kuljettajan personointijärjestelmä huomioi eri ajajien yksilölliset asetukset ja muokkaa ajoympäristön automaattisesti vastaamaan niitä. Näin saat aina optimaalisen ajokokemuksen astuessasi auton rattiin.

Niin sisätilojen kuin ulkoasunkin muotoilu on huippuluokkaa ja auton valmistuksessa käytetään ainoastaan laadukkaita materiaaleja. Autojen laatu takaa kestävän ja pitkäikäisen sijoituksen.
Muita ajonautinnon varmistavia ominaisuuksia ovat mm. esteettömän panoraaman tarjoava 360 asteen kamerajärjestelmä, Head Up Display tuulilasin heijastusnäyttö ja Kinematic Posture Control -järjestelmä.
Lisäksi turvallisuudesta huolehtii muun muassa kuljettajan vireystilan tarkkailujärjestelmä (DAA), liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä (TSR), kaistavaroitin (LDWS) ja kaistallapitoavustin (LKA).
CX-60 mallin valtteja ovat suorituskyky, ajomukavuus ja ympäristöystävällisyys.

 

CX-60 katumaasturi lataushybridi

Jos toiveissasi on hybridi maastoauto, kannattaa ehdottomasti tutustua Mazda CX-60 malliin ja varata koeajo.
Mazda CX-60 on lataushybridi, joka varmistaa ympäristöystävällisen ajon ja alhaiset päästöt – suorituskyvystä tinkimättä. 17,8 kWh:n akulla varustettu malli tarjoaa yhdistetyn yli 320 hevosvoiman tehon, ja sen huippunopeus on jopa 200 km/h hybriditilassa.
Jos haluat, voit ladata auton vaivattomasti ja ajaa ilman päästöjä jopa 63 km. Ja jos matkasi jatkuu ilman latausmahdollisuutta, takaa bensiinimoottori matkan jatkumisen keskeytyksettä. Sinun ei siis tarvitse huolehtia sähkön riittävyydestä tai latauspisteiden sijainnista. Näin ekologisuus yhdistyy vaivattomaan ajoon.

 

Saatavilla myös uusi dieselvaihtoehto

Mazda CX-60:n voi valita myös tehokkaalla 3,3-litraisella kuusisylinterisellä e-Skyactiv D – dieselmoottorilla.
M Hybrid – kevythybridijärjestelmä takaa erittäin hyvän polttoainetehokkuuden sekä alhaiset päästöt vahvalla väännöllä, jonka tunnet selvästi jopa korkeilla kierrosluvuilla. Dieselmallit ovat tarjolla sekä taka-, että nelivetoisina, samoissa varustelutasoissa kuin lataushybridikin.

 

Mazdalle ominaista luksusta

Loistavan ajettavuuden ja suorituskyvyn lisäksi CX-60 tarjoaa myös laatua ja luksusta. Auton sisustuksessa näkyy japanilainen Kodo-muotokieli ja siihen kuuluva Ma-käsite, joka tarkoittaa hillittyä ja arvokasta kauneutta, joka liitetään tyhjään tilaan.
Japanilainen riisutun elegantti muotokieli huokuu tyylikkyyttä ja korkealaatuiset materiaalit luovat tasokkaan tunnelman. Mazdan kokeneet Takumi-käsityömestarit viimeistelevätkin jokaisen ajoneuvon käsin.
Vaikka ulkomuoto on voimakkaan ja tehokkaan citymaasturin, henkivät sisätilat huoliteltua hienostuneisuutta. Tarjolla on eri laatutasoja, vaikka jo perusmallissa Mazda haluaa tarjota asiakkailleen laatua ja kestävyyttä. Lisäksi saatavilla on automallista riippuen erilaisia kokonaisuuksia, joista on mahdollista valita Premium-tason auto.

CX 5 Gallery Exterior 6

CX-5 – ihanteellinen katumaasturi perheille

Mazda CX-5 on katumaasturi, jonka ominaisuudet sopivat erityisesti perheille. Siinä yhdistyvät mukavuus, tilavuus ja monipuolisuus. Tällä autolla koko perhe seikkailee niin kaupungissa kuin sen ulkopuolellakin. Tämä malli on aktiivisten perheiden valinta silloin kun perille pitää päästä mukavasti ja vaivatta reitistä riippumatta. Tilavat sisätilat riittävät koko perheelle ja auton tavaratilaan mahtuvat kaikki seikkailuun tarvittavat tavarat.

Mazda CX-5 on varustettu Mazda M Hybrid -kevythybriditekniikalla, joka auttaa säästämään polttoainetta ottamalla talteen energiaa, joka normaalisti menee hukkaan jarrutuksissa. Talteen otettu energia antaa virtaa sähkölaitteille ja optimoi moottorin käyttöä säästäen samalla polttoainetta.
Kun kyseessä on koko perheen ajoneuvo, on turvallisuus ja luotettavuus tietysti kaikkein tärkeimmät näkökulmat autoa valittaessa. Turvallisuus otetaan Mazdalla vakavasti ja jokainen automalli pyritään kehittämään edellistä turvallisemmaksi. Näyttönä autojen turvallisuuteen panostamisesta, Mazda on saanut runsaasti kiitosta autojensa kehittämisestä ja korkeita arvioita turvallisuustesteissä.
Lisäksi Mazda Intelligent Drive -ajotilavalitsin ja maastoajotila varmistavat matkan mukavuuden ja vakauden maastosta riippumatta. Nelivetomalleissa älykäs nelivetojärjestelmä huolehtii polttoainetaloudellisuudesta, ehkäisee luistoa ja parantaa ajettavuutta vaativassa maastossa. Myös G-Vectoring Control Plus parantaa ohjauksen vastetta ja vakautta.
Tarjolla on lukuisia uusimman teknologian ominaisuuksia, joista kuljettaja perheineen pääsee nauttimaan.
Vaikka Mazda CX-5 onkin suorituskykyinen katumaasturi, henkii sulavalinjainen muotoilu tyylikkyyttä niin sisältä kuin ulkoakin. Ota perheesi mukaan ja suuntaa kohti seikkailuja.

CX 30 Exterior 3

Ketterä katumaasturi CX-30 – M HYBRID vakiona

CX- 30 on ketterä katumaasturi, joka soveltuu hyvin kaupunkiajoon. Toisaalta muotoilussa yhdistyvät sekä coupén sulavalinjaisuus, että katumaasturin tehokkaat ajo-ominaisuudet, joten autoa ei ole suunniteltu ainoastaan kevyeen ajoon kaupunkiolosuhteissa, vaan se selviää vaikeammassakin ympäristössä sillä se on saatavilla myös i-Activ AWD -nelivedolla varustettuna. Huomiota on kiinnitetty erityisesti ajomukavuuteen ja turvallisuuteen, josta todisteena täydet viisi tähteä Euro NCAP -törmäystesteissä ja poikkeuksellinen 99 % -tulos aikuisen matkustajan turvallisuuden kategoriassa.

Mazda MX-30 pysäköintihallissa

Täyssähköinen kompakti citymaasturi MX-30

Jos etsit täysin sähköistä ja päästötöntä SUV vaihtoehtoa, sinun kannattaa tutustua MX-30 täyssähköautoon. Mazda MX-30 BEV on kompakti citymaasturi ja sähköauto, jonka huippuunsa hiottu muotokieli, luonnolliset ja kierrätetyt materiaalit sekä harmoniset sisätilat ilmentävät japanilaista suunnittelutaitoa ja aitoa käsityötä. Koe ajajan ja auton välinen yhteys sähköistettynä. Mazda MX-30 on myös pian saatavilla R-EV mallina, ladattavana hybridinä. MX-30 R-EV on varustettu bensiinikäyttöisellä kiertomäntämoottorilla, mutta auto liikkuu pelkästään sähkömoottorin avulla, jolloin tarjolla on keskeytymätöntä sähköistä ajoa ja Mazdan intuitiivinen ajotuntuma. Voit lähteä pidemmällekin matkalle ilman huolta seuraavan latauspisteen sijainnista.

Varaa koeajo ja vertaile ominaisuuksia!

Käytännön katumaasturi vertailu kannattaa tehdä jälleenmyyjämme liikkeessä, jotta saat asiantuntevaa palvelua. Onko haaveissa kenties edullinen katumaasturi tai sähköinen katumaasturi? Myyjämme osaavat auttaa sinua citymaasturien vertailussa.
Mazdalla on tarjota uusinta huipputeknologiaa niin vakiovarusteissa kuin lisävarusteissakin. Koska turvallisuus on Mazdalle tärkeintä, ovat uusimmat mallimme saaneet loistavia tuloksia turvallisuustesteissä.
Ajettavuudesta tai suorituskyvystä ei tarvitse tinkiä tehokkaiden moottorien ansiosta ja uusimmat mallit myös mahdollistavat ympäristöystävällisemmän ajotavan valinnan.
Jos olet aikeissa hankkia SUV:n, Mazdan mallivalikoimassa on useita vaihtoehtoja, joista valita soveltuvin omat toiveesi huomioiden. Varaa koeajo heti, jotta pääset tutustumaan eri malleihin tarkemmin ja kokemaan itse Mazdalle tyypillisen laadukkaan ajokokemuksen.
Varaa koeajo jo tänään niin pääset näkemään SUV-mallit paikan päällä! Osaavat jälleenmyyjämme vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiisi.