Uusi törmäystesti

Uusi Törmäystesti: Mazda CX-5 ainoa parhaimman arvosanan ansainnut

Mazda CX-5 ainoa parhaimman arvosanan ansainnut

Mazda CX-5 sai ainoana kahdestakymmenestä automallista parhaat mahdolliset pisteet yhdysvaltalaisen tutkimuslaitoksen uudessa tiukassa turvallisuustestissä.

IIHS:n (Insurance Institute for Highway Safety) uudessa, perusteellisessa sivutörmäystestissä testattiin 20 keskikokoista SUV-mallista autoa. Vuoden 2021 Mazda CX-5 on ainoa malli, jolle myönnettiin korkein mahdollinen turvallisuusluokitus ”Good”. Yhdysvaltalaisen tutkimuslaitoksen raportissa todetaan, että CX-5 loisti ylivertaisuudellaan ensimmäistä kertaa järjestetyssä entistä ankarammassa sivutörmäystesteissä, jossa testattiin myös Euroopassa suosittuja eri valmistajien vuosien 2020 ja 2021 ajoneuvomalleja.

”Mazda CX-5 suoriutui testeistämme muita paremmin”, todetaan IIHS:n videoraportissa. ”Ajoneuvon korirakenne kesti testin äärimmäisen hyvin, turvatyynyt suojasivat törmäysnukkejen päitä erinomaisesti ja törmäyskelkka pääsi tunkeutumaan matkustamoon vain erittäin vähän, joka tarkoittaa pienempää loukkaantumisen todennäköisyyttä. Toivoisimme kaikkien ajoneuvojen suoriutuvan testistä samalla tavalla tulevaisuudessa.”

Uudessa sivutörmäystestissä käytetään entistä raskaampaa kelkkaa (1 900 kg aiemman 1 500 kg:n sijasta), ja törmäys tapahtuu suuremmalla nopeudella (60 km/h aiemman 50 km/h:n sijasta). Tämä synnyttää 82 % enemmän törmäysenergiaa aiempiin testeihin verrattuna. Törmäyksessä käytettävä kelkka on myös suunniteltu uudelleen vastaamaan paremmin nykyaikaisen SUV- tai pickup-ajoneuvon törmäystä ajoneuvon oviin ja B-pilariin.

IIHS on itsenäinen, Yhdysvaltain vakuutusalan rahoittama, ajoneuvoturvallisuuden testaukseen keskittyvä tutkimuslaitos. Kaikki IIHS:n testaamat vuoden 2021 Mazda-mallit ovat saneet TOP SAFETY PICK+ -turvallisuusluokituksen, joka on korkein IIHS:n myöntämä arvosana. Luokituksen saaneisiin malleihin kuuluvat CX-5:n lisäksi Mazda3, Mazda6 ja Mazda CX-30, jotka ovat kaikki menestyneet myös eurooppalaisessa Euro NCAP -törmäystestissä ansaiten täydet viisi tähteä.

Mazda CX-5

AJAMINEN ON TÄRKEINTÄ

Istuudu uuden CX-5:n ratin taakse ja koe mukavuuden ja ajamisen riemun uusi taso – lukuisten matkustamokokemukseen ja ajodynamiikkaan tehtyjen parannusten ansiosta. Kaikkien aikojen terävin ja kiehtovin Mazda CX-5 sinetöi ajoneuvon maineen katumaasturiluokan miellyttävimpänä ajokokemuksena.

Tilaa Mazdan uutiskirje

Tilaa Mazda uutiskirje ja pysyt ajan tasalla tuoreista uutisista.