Ajattelemisen arvoiset sähköauton edut

Kun maailmalla puhutaan yhä enemmän siitä, että perinteisillä moottoreilla varustettuja autoja ei enää ole saatavilla, moni miettii, voisiko sähköauto olla ratkaisu ongelmaan. Ei siis ole ihmekään, että sähköauton etuja koskevat internet-haut ovat yhä yleisempiä.

Itse asiassa sähköauton huomattavat edut polttomoottoriautoon verrattuna kannustavat perinteistä kuljettajaa vaihtamaan kestävämpään, "vihreämpään", taloudellisempaan ja paljon nykyaikaisempaan ajoneuvoon, vaikka ei odottaisikaan bensiini- ja dieselmoottoreita koskevien kieltojen voimaantuloa.

2019 MX 30 EU LHD C39 Ext Side Png Long

SAASTEETTOMUUS

Yksi suurimmista eduista on saasteettomuus. Mazda tunnetaan luotettavuudesta ja kestävyydestä, ja valmistamamme sähköautot kulkevat loppukäyttäjälle pyrkien minimoimaan saastuttamisen ja ympäristöjalanjäljen jo sähköauton tuotantoprosessissa. Mazda MX-30:n sisätiloissa on käytetty kierrätyskuituja, ja verhoilu on valmistettu kierrätysmateriaaleista. Sähkömoottorit eivät tietenkään myöskään saastuta.

2019 MX 30 SOM All New Mazda MX 30 TW CW 45 1200 X 627 Px

TUKEA SAA

Tämä on vain yksi näkökohta, sillä sähköauton edut ovat kokonaisuutena paljon merkittävämmät. Yksi merkittävimmistä perusteluista on taloudellinen. Kun ostat sähköauton, olipa se sitten uusi tai käytetty, tarjolla on usean tuhannen euron arvoinen valtion taloudellinen kannustin. Sen avulla voit alentaa merkittävästi uuden sähköauton hintaa. Lisäksi jos sähköauton hankinnan yhteydessä romutetaan vanha ja saastuttava polttomoottoriauto, voi saada lisäkorvauksen, joka osaltaan myös alentaa sähköauton hintaa.

2019 MX 30 EU LHD C43 Ext RQ Until Oct 22Th 2024 Png Min

ILMAINEN PYSÄKÖINTI

Taloudelliset edut sähköauton hankinnassa eivät ole ainoa asia, joka auttaa säästämään. Jokainen sähköauton omistaja myöntää, että sähköauto ei ole pelkästään hiljainen, saasteeton ja nykyaikainen, vaan myös mahdollisuus käydä kaupunkien keskustassa ilmaiseksi tai lähes ilmaiseksi. Monet kaupungit Suomessa ja muualla maailmassa ovat luoneet sääntöjä, joiden mukaan sähköauton kuljettajat voivat käyttää pysäköintipaikkoja kaupungin ydinkeskustassa täysin maksutta tai hyvin pientä vuosimaksua vastaan. Perinteisten autojen kuljettajille pysäköinti tällaisilla paikoilla voi maksaa useita kymmeniä euroja päivässä.

2019 MX 30 EU LHD C69 Int IP Png Min

AJAN SÄÄSTÖ

Sähköauton edut eivät lopu tähän. Jokainen, joka on joskus ollut jumissa suurkaupungin ruuhkassa, tietää, millaista on laskea minuutteja ja hermostua siitä, että myöhästyy tärkeästä tapaamisesta. Suunnittelematon liikenneruuhka voi pilata paitsi tunnelman, myös päivän suunnitelmat. Polttomoottoriautojen kuljettajat voivat katsoa kateellisena sähköautojen kuljettajia, jotka monissa kaupungeissa ympäri maailmaa saavat käyttää julkiselle liikenteelle varattuja kaistoja, ohittaa pahimmat ruuhkat ja päästä ruuhka-aikana jopa muutamassa minuutissa oikeaan paikkaan.

MAZDA MX 30 European Specification 1

PIENEMMÄT KÄYTTÖKUSTANNUKSET

Sähköautoissa on vähemmän kuluvia osia, jotka on vaihdettava tai korjattava säännöllisesti, joten niiden käyttökustannukset ovat myös pienemmät. Lisäksi tavanomaisen bensiinin hinnan noustessa sähköautoilijoilla on edelleen monia vaihtoehtoja akkujen lataamiseksi halvemmalla. Esimerkiksi Suomessa voi vuoden 2023 loppuun asti käyttää ilmaisia julkisia latausasemia, ja akkuja voi ladata myös kotona. 100 km matka Mazda MX-30:lla voi maksaa vain 5,3 euroa (hinnat voivat vaihdella valitun sähköntoimittajan hinnaston mukaan).

LÄHETÄ MAZDA MX-30 HINNASTO JA ESITE KÄTEVÄSTI SÄHKÖPOSTIISI